Kuva

Kuva

torstai 24. heinäkuuta 2014

Neljäs fyssarikäynti

Nyt on käyty taas fyssarin luona "statuskatsauksessa." Sain mukaani myös pitkän selostuksen aiemmista käynneistä ja toki tilannekatsauksen myös tämän päivän osalta.

Onpa tosi tarkkaa tekstiä! Tosi hyvä juttu siis että kaikki käyntikerrat on kerrottu ja tilanne selostettu noin tarkasti. En ymmärrä kaikkia sanojakaan... :) Mutta pääasia että fyssarit ja lääkärit ymmärtävät.

Kopioinpa tähän muutamia juttuja viime ja tältä käynniltä...

"26.6.2014: Eilen työterveyslääkärillä käynti, elokuun alkuun sairauslomalla. Harjoitteissa hieman edistystä, mutta liikkuminen ja lonkan eri aktiiviset liikkeet varsin vajaita. Flexio, ur, ext onnistuvat heikosti helpoimmissakin alkuasennoissa. Niihin kuitenkin kevyttä progressiota. SI-nivelen osalta varsin voimakasta aristusta oikeavoittoisesti. Sakrum rotatoitunut vasemmalla - oikealla sulkus selvästi syvempi. Ohjataan kotimobilisaatiot. Seuraava kontrollikäynti heinäkuun puolessa välissä.

24.7.2014: SI-nivelen kipu helpottanut nyt kuukauden aikana kohtalaisen mukavasti. Kovin kipu oikean nivusen ja lonkan trokanter-alueella. Lonkan aktiivinen koukistus syvien flexioiden osalta melkoisen olematonta - quadrceps hypertoninen liikkeen aikana. Passiiviset liikkeet hiemankin keskiviivan yli add-suuntaan varsin kivuliaita - vihlova kipu, pinnetuntemus lonkan sisällä. ENMG 8.8. ja 28.8. rtg ja ortopedin vastaanottoaika. Katsotaan mukaan hyvin kevyttä saliharjoitteiden aloitusta, samoin isännän avustuksella passiiviset liikesuunnat."

Että tämmöstä... Kivuliasta on ja jalka yhä "hankalasti käveltävä" ja nostaminen ei onnistu, ja kun nyt vielä tänään harjoittelin siellä fysioterapian salilla ihan muutamia kevyitä liikkeitä hyvin hyvin varovasti ilman vastusta, on mulla nyt niin arka koko reisi ja toi arven alue on niiiiin kipeä... Samoin lonkka :( Mutta niinpä fyssari sanoikin että varmasti tulee olemaan kivuliasta, siihen kannattaa varautua ja että todennäköisesti en jaksa enkä pysty niitä liikkeitä tekemäänkään kuin ihan muutamia kerrallaan vaan. Siltä tuntuikin ja olihan se pelkästään jo oma operaationsa päästä istumaan niihin laitteisiin ja nostaa käsillä jalka kyytiin. Tarkoitus onkin lähinnä vaan herätellä jalan lihaksia henkiin ja "näyttää niille", miten pitäisi toimia... Mutta jotain on tälläkin välillä, ortopedin tutkimuksia ennen, kokeiltava, josko yhtään tilannetta saataisiin paremmaksi.

Kysyin myös mitä mieltä fyssari on mun työkunnosta. Hän naurahti ja katsoi mua hiukan virnistäen ja todeten (siis meillä synkkaa hyvin ja tämä ei tosiaankaan ollut mitään negatiivista kohtelua vaan hyvällä fiiliksellä sanottua): "no eiks niin, että et sä kyllä pysty siellä vielä olemaan..." Että ei kannata riskeerata toipumista eikä loppuelämän vointia hätiköimällä. Niinpä niin. No, nyt on tämäkin mielipide tiedossa ja työterveyteen kerrottavissa... Vaikka mä töihinpaluuta jo aika-ajoin mietin paljonkin, mutta silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.