Kuva

Kuva

torstai 17. heinäkuuta 2014

Laivalla

Terveisiä Tallinnan satamasta! Risteily on yli puolivälin ja kyllä on lapset olleet innoissaan (kuten myös välillä aika levottomia ja jännittyneitäkin, onhan tää heidän eka reissunsa isoilla laivoilla). Aikuisetkin on olleet innoissaan... ;) Tai no, välillä on vähän ollut pientä hermostuneisuutta ainakin meidän perheen kahdella aikuisella kun lapsilla on vähän liikaa välillä virtaa, mutta se vaan pitää ymmärtää kun on niin erilainen ympäristö mitä yleensä.

Yöllä muistui mieleen, miksi täällä laivalla on lasten kanssa reissatessa hiukkasen eri meininki kuin jos olisi ihan aikuisporukalla aikaa viettämässä tai juhlimassa. Eli on vaan ymmärrettävä, että porukka juhlii ja mölyää eikä yhtään ajattele, jos joissakin hyteissä onkin pieniä lapsia nukkumassa... Mä ja mies herättiin siihen, että meidän hytin oven takana alkoi oikein kunnon tappelu. Meillä on hytti keskellä käytävää sellaisessa kohdassa, jonka ohi kaikki käytävän päätyhytteihinkin menevät kulkevat, joten porukka jäi muutenkin tuohon edustalle välillä höpöttämään ja mölyämään. Siinä sit oli joku porukka höpöttämässä, joku ihan viaton nuorempi mies kulki porukan ohi, kun vastapäisestä hytistä joku mies tuli "mee ****n siitä" huutaen ulos ja jotenkin nämä miehet onnistuivat laittamaan ihan kunnolla tappeluksi/painiksi niin, että ovet, lattia ja seinät vaan kolisi ja vanhemmalla miehellä oli sorminivel pois paikaltaan, samoin olkapää. Kai se nuorempi mies joutui siinä sit puolustautumaan. Ihmiset on hulluja välillä kun ovat tarpeeksi päissään tai muuten sekaisin :(

Tää koko tappelu ja siihen liittyvä keskustelu, meteli ja jälkiselvittely kuului ihan selkeästi meidän hyttiin, onni oli, etteivät tosiaan lapset heränneet... Mä en saanut enää tuon jälkeen nukutuksi (joskin en muutenkaan nuku laivalla koskaan hyvin). Ystäväperheen naapurihytissä oli puolestaan ollut bileet, joten ei heilläkään kovin kaksinen yö ollut. Jos ois kavereiden kesken liikenteessä, nuo hyttibileetkin ehkä ymmärtäisi, mutta lasten kanssa reissatessa sitä vaan ajattelee pelkästään lasten etua ja yksi näistä eduista ovat hyvät yöunet... Ja lapsia edes jotenkin ymmärtävät kanssamatkustajat.

Mutta joo, muuten on ollut kyllä ihan jees risteily. Aika perusmeininkiä kuten risteilyt ovat yleensä, ei mitään yllättävää, mutta mukavaa kuitenkin. Tax freesta on jo hajuvesiä ostettu (oon hajuvesifriikki!) ja kunhan laiva lähtee satamasta, aukeaa tax free taas uudestaan, jolloin täytyy vielä muutamat karkit ja sen semmoiset hakea kotiinviemisiksi.

Kävelyä on tullut harrastettua täällä ja portaissakin oon kulkenut ylös-alas välillä kun noita hissejä ei aina jaksa odotella... Äsken pikkumies jäi isänsä kanssa päiväunille hyttiin ja tultiin taas portaita kiiveten (!) useampi kerros ylemmäs tänne "lastenmaailmaan", jossa neiti kuusvee on ihan innoissaan viilettämässä parhaillaan :) Portaat on hankalia ja hitaita mulle kulkea, mutta onpahan taas ainakin kuljettu ja liikuttu huomaamattakin. On tää sen verran iso laiva, että kävelyä tulee väkisinkin. Mutta onneksi on myös paljon istumapaikkoja... Parin päivän päästä tietää taas kävelleensä, ah ihanuutta ;)




2 kommenttia:

  1. Me on matkustettu Viking Linella Tukholmaan ja aina arkipäivänä. Ei juurikaan järjestyshäiriöitä, ilmeisesti enempi viinan perään olevat matkustaa Tallinnan suuntaan. Arkisin Viikkarilla vain eläkeläisiä ja lapsiperheitä.

    VastaaPoista
  2. Nytkin oli risteilyn keski-ikä varmaan kuusissakymmenissä, mutta meno oli kyllä silti melkosta loppuillasta... Viinanhimo on hurjaa :)

    VastaaPoista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.