Kuva

Kuva

torstai 27. maaliskuuta 2014

Eka kokonainen päivä leikkauksen jälkeen

Ihmiset kovasti kyselevät kuulumisia, joten kirjoitellaanpa jotakin kollektiivistakin :) Kiitos vaan kysymästä, vointi on kohtalainen. Parempi kuitenkin mitä eilen!

Viime yö meni lähinnä musaa kuunnellen ja jopa nukkuenkin. Muutaman kerran heräilin kelloa katsomaan ja pyysin samalla yöhoitajalta haavalle kylmäpussin, se tuntuu hyvältä kun laittaa esim. pyyhkeen sisään ja sit tukee tyynyllä haavaa vasten.

Aamulla olin jo viideltä kunnolla hereillä, mutta nukahdin vielä uudestaan ja heräsin vasta kun aamupalaa tuotiin huoneeseen. Syönnin jälkeen vessa- ja pesureissu kylppäriin... Yritin ensin seistä keppien kanssa sängyn reunassa, josko olisi voitu (hoitajan avustamana) ottaa muutamia askeleita, mutta eipä se onnistunut kun päässä vaan musteni ja korvissa suhisi. Alhainen hemoglobiini ja verenpaine... No sit mut kärrättiin vessaan ja homma onnistui ihan ok :) 

Mut leikannut ortopedi kävi myös aamulla vielä mua moikkaamassa, mikä oli tosi mukava juttu ja sanoinkin hänelle että kiva kun huolehdit! Myöhemmin oli myös kiertävän ortopedin vuoro tulla meidän huoneeseen. Hän myös kyseli vointia ja lopulta kommentoi mulle, että "sulla on kyllä hyvännäköinen tuo naamari!" Sitä sitten naureskeltiin ja vastasin, että no sepä on kiva kuulla että näyttää tälläkin naamarilla hyvältä :D Hehheh, rentoa väkeä...

Muuten tää päivä onkin mennyt vaan lähinnä sängyn reunalla istuessa (se ei enää huippaa) ja oleillessa. Röntgenissä käyttivät mut myös aamupäivällä ja mies kävi moikkaamassa. Äsken pystyin jopa kävelemään fyssarin avustamana kepeillä vessaan ja takaisin, melkoinen puhalluttava urheilusuoritus :) Mut siitähän se sitten kuntoutuminen lähtee liikkeelle, pienin askelin. Nyt ylipäänsä jalan liikuttaminen on hankalinta, joten kävelykin oli sellaista "jalka raahaa perässä" -tyyppistä... Jalan nostaminen sänkyyn on myös hankalaa, tarvitaan joko toisen apua nostamiseen tai sitten on itse taiteiltava pikkuhiljaa "apinapuun" avulla jalat hitaasti ylös. Vatsalihakset tekee hyvin työtä, treeniä, treeniä ;) Leikkausalueelle kertyy luonnollisesti verta ja kudosnestettä, joten kaikki tämä on ihan normaalia. 

Nyt kun nivel toimii, on vielä odotettava, että sitä ympäröivät (katkaistut ja uudelleen kiinnitetyt) lihakset heräävät taas henkiin. Pitkän aikaa jatkunut huono kävely 1 cm liian lyhyellä jalalla on myös vaikuttanut siihen, että kestää aikansa, että alavartalon toiminta palaa tavalliseksi ja kävelystä tulee normaalia. Mutta kiire ei ole, pääasia et leikkaus on ohi ja joka päivä otetaan pieniä, hyviä askeleita kuntoutumisen tiellä! :) Vuosi menee, ennen kuin nähdään lopullinen leikkaustulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.