Kuva

Kuva

perjantai 28. maaliskuuta 2014

2. leikkauksen jälkeinen päivä, aamutunnelmat


Aamu valkeni sairaalanmäellä suht aurinkoisena tuolla ikkunoiden takana...

Aamupala on jo syöty ja vessassa käyty. Olo on hiukan huonompi mitä eilen, en uskalla itsekseni kulkea ettei huippaa. Olisin äsken halunnut suihkuunkin, mutta ei hoitaja sitä oikein vielä suositellut kun näytti siltä, että olo meni seistessä heikommaksi. Ihme juttu, korvien suhinaa ja kylmä hiki pukkasi päälle. Varmaan verepaine vieläkin alhaalla ja hemoglobiini alhaisempi. Labrat otettiin äsken, katsotaan... Kuumetta onneksi ei ole. 

Haavaa kurkattiin äsken, haavahoitaja itse asiassa poisti sidokset ja kyseli samalla, saako haavasta ottaa kuvan - hän menee luennoimaan ensi viikolla jonnekin ja kysyi, suostuisinko et ottais mun haavasta kuvan, jotta saa tietynlaisesta haavasta luentomateriaaliin kuvan. Suostuin, kun ei kuvassa näkynyt muuta kuin itse haava. Siistin näköinen kuulemma hoitajan mukaan oli, vaikka musta näyttikin aika pitkältä ja roisilta... Mulla on tikit eikä niittejä nikkeliallergian vuoksi. Täytyy kuitenkin sanoa, että olihan tuo tikkaus paljon paremmin tehty mitä esim. sektioissa aikanaan. Siististi ja tasaisesti tällä kertaa, joten tuosta tuskin lopulta jää ihan kamalaa arpea... Tosin arvella ei ole yhtään mitään väliä vaan liikuntakyvyllä!

Kipua ja turvotusta on vähän enemmän reidessä mitä eilen. Ihanasti kudosnesteet ja veri pakkautuvat tuonne... En kyllä tunne itseäni vielä sille, että olisin kotiutuskunnossa (Rapid Recovery -mallissa kotiutettaisiin asap)... Mutta no, leikkaava lääkäri oli leikkauskertomukseenkin kirjoittanut, että "erikseen mainittu pitkä toipumisaika leikkauksen jälkeen." Hetki kerrallaan! :)

Eilisiltana huoneeseen tuotiin vanhempi rouva, jolta myös oli lonkka leikattu. Kovin oli huonokuntoinen leikkauksen ja anestesian jälkeen, oksenteli ja voi huonosti. Hoitajilla oli kohtuukiireinen ilta...! Nyt rouvakin voi jo paremmin. Kyllä täällä hyvää huolta potilaista pidetään, ei voi moittia. Täällä osastolla on kuulemma 40 potilaspaikkaa ja suunniteltujen leikkausten lisäksi tänne tulee päivystyksestä myös traumapotilaita, jotka on esim. murtumien vuoksi leikattu. Kiirusta piisaa, mutta silti hoitajilla on hyvä meininki. Nämä muutamat tapaamani ortopeditkin on olleet tosi rentoja tyyppejä. Jee!

Jatkoa seuraa kun on taas kerrottavaa... Tässä vielä päivän pärstä, hiukan on kalpea naamari (tosin kiertävä ortopedi varmaan tietty taas kommentoi, että on niin hyvännäköinen että! ;) )




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.