Kuva

Kuva

maanantai 4. elokuuta 2014

"Lonkalta"-sivu/yhteisö avattu Facebookissa

Sallikaa mun mainostaa hiukan! Eilen mainitsin tästä jostakin tulevasta uudesta asiasta ja tässäpä se on...

Olemme perustaneet lonkkadysplaasikkoystäväni Pauliinan kanssa Facebook-sivuston/yhteisön nimeltä Lonkalta. Ohessa yhteisön kuvaus:

"Hei, täällä Pauliina ja Hannastiina (alias Hst)! 

Me olemme kolmenkymmenen paremmalla puolen eläviä iloisia ihmisiä – naisia, äitejä ja puolisoja. Toinen meistä asuu katraansa kanssa pohjoisessa ja toinen keskellä Suomea. Kumpikin nauttii taiteesta, kirjoittamisesta, mustasta huumorista, ortopedien kustannuksella pilailusta, luovuudesta ja musiikista (Hannastiina on nähnyt Coldplayn kahdesti livenä mistä Pauliina on loputtoman katkera). 

Hannastiinan Keski-Suomen tukijoukoilla on pääasiassa kaksi jalkaa kullakin. Pauliinan perheeseen kuuluu kaksijalkaisten ohella nelijalkaisia ja nelivarpaisia eläjiä – koirista kanoihin ja hoidossa oleviin villilintuihin. Meitä yhdistävät jalat muutenkin. Meillä on molemmilla synnynnäinen lonkan dysplasia oikeassa jalassa. Kyllä, juuri se sama mikä on usein koirilla! Ja niinpä me molemmat olemme nyt kyborgeja. Hannastiinan lonkasta löytyy hulppean kokoinen tekonivel, Pauliinan uudelleen muotoiltua lonkkaa pitää kasassa kaksi pitkää ruuvia. Leikkaukset tehtiin keväällä 2014 ja kumpikin meistä toipuu omastaan vähän pidemmän kaavan mukaan.  

Tämä sivu heräsi henkiin koska olemme huomanneet, että synnynnäisistä lonkkadysplasioista ei löydy vielä paljoakaan suomenkielistä tietoutta eikä ainakaan tuki- tai tsemppiyhteisöjä. Meistä tuntuu, että moni nuori tai miksei vanhempikin ei uskalla, halua tai ehkä kehtaa kertoa saaneensa tätä diagnoosia. Lonkkavaivoja usein hävetään. Me tuuletamme niistä avoimesti!

Jaamme tällä yhteisellä sivustollamme sekä omia blogitekstejämme arkipäivien kuvioista ja elämästä että myös tietoutta lonkkadysplasiasta ja sen erilaisista hoitokeinoista ja tutkimustuloksista. Tietysti huumoria unohtamatta - elämä voi olla rankkaa mutta hauskaa sen myös olla pitää!

Liity mukaan!"

Olemme innoissamme uudesta sivustostamme. Toivomme, että saamme mukaan paljon tykkääjiä ja tätä kautta omalta osaltamme pystymme auttamaan muitakin suomalaisia saman diagnoosin saaneita, levittämään tietoutta erilaisista hoitovaihtoehdoista, pitämään hyvää meininkiä ja tsemppiä yllä ja näyttämään, että avoimuudessa, yhteisöllisyydessä ja huumorissa on voimaa.

Sivua saa vapaasti mainostaa ja sen osoitetta jakaa eteenpäin!


1 kommentti:

  1. Lonkka skeidana. En mene leikkaukseen. Haluan paremmat lääkkeet. Kieltäydyn liittymästä Naamattuun. Enkä liiku, en.

    VastaaPoista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.