Kuva

Kuva

tiistai 18. marraskuuta 2014

Tulehduksia

Iskihän se tauti sitten enemmän vielä päälle. Yöllä heräsin tosi kovaan kurkkukipuun sekä siihen, että tyynyliina oli kastunut toisesta silmästä valuvasta nesteestä. Silmät tuntuivat myös tosi pahalta. Könysin sitten keittiöön etsimään särkylääkkeitä (hirveä kolina, kun onnistuin tiputtamaan särkylääkepurkin pöydälle) ja sen jälkeen vessaan tutkailemaan silmien tilannetta, näin ihan sumeasti. Aika järkyn näköiset, ihan verestävät ja turvonneet luomet ja muutenkin punaiset valkuaiset. Totesin samantien, että pidempään tätä ei voi katella vaan aamulla lääkäriin...

Aamulla sitten muun perheen mukaan, lapset hoitoon, mies töihin ja mä työterveyteen. Olin siellä jo hyvissä ajoin ennen aamukasia, joten sain kuin sainkin ekan tarjolla olevan päivystysajan lääkärille. Sattui olemaan sama lääkäri kuin jonka luona n. vuosi sitten uutenavuotena kävin, kun mulla oli korvakäytävän tulehdus. 

Mietin, että arveleekohan mun tulevan vastaanotolleen lonkan/lonkkien vuoksi :) Silloin vuosi sittenkin hän luuli ensin, että jalassa on joku vialla kun kepin kanssa liikuin - kunnes kerroin, että se on ihan toinen juttu ja nyt on kyse korvista :) No, nytkin oli sen verran katsonut kyllä mun tietoja, että arveli, että joku muu syy kuin jalat mulla on vastaanotolle tuloon. Mulla kun on joka tapauksessa omalääkärille aika ensviikolla. Kerroin sitten tästä käheydestä, kurkkukivusta ja silmistä ja poskionteloista löytyikin ihan kunnon tulehdus. Silmissä on myös tulehdus. Ei muutakun ab- ja silmätippareseptit kouraan. Uusin myös mun yhden kipulääkeresepteistä samalla.

Oli jotakin puhetta myös tulevista pikkujouluista. Lääkäri totesi, että älä huoli, ihan kirkkaat silmät sulla tulee siihen mennessä olemaan, mutta hän ei takaa, että silmät seuraavana päivänä ovat välttämättä enää yhtä kirkkaat :) Hehe... Rento, tosi mukava lääkäri hänkin. Mun saama antibioottikuuri ei kuulemma myöskään ole esteenä muutaman alkoholiannoksen nauttimiselle. Hyviä tietoja pikkujouluja ajatellen... Tietysti kipeänä en edes juhliin lähtisi, mutta eiköhän tässä ehdi toipua. Kovasti hän myös symppasi yleisestikin tätä lonkkien tilannetta ja toivotti tsemppiä ja jaksamista. Ja että toivottavasti muut pöpöt pysyvät musta kaukana, sillä "mitään ylimääräistä et varmaan kaipaa tähän päälle." Se on kyllä niiiiiin totta!

Nyt mä kömmin takaisin peittoihin. Hyvä syy myös muutenkin lepuuttaa kroppaa, eipä tunnu muitakaan kipuja sitten...

4 kommenttia:

 1. Toipumisia sinne! :) Ja edelliseen tekstiin viitaten: hienoa, jos kuntoutus onnistuu! Nuo lääkärit on välillä vähän sellaisia, etteivät aina (valitettavasti) muista miettiä, miltä heidän sanomisensa kuulostavat potilaiden korvissa. Ei se kuitenkaan tee heistä huonoja lääkäreitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Oletko Syke-sarjaa muuten katsonut? Siinä on kyllä aika huikeita hahmoja, lääkärit erityisesti :) Pikkusen liikaa syereotypioita, sillä ei ketään ammatti- tai ihmisryhmää pitäis musta lokeroida, mutta oon kyllä naureskellut näille tyypeille :D Oon törmännyt vastaaviin joskus oikeassakin elämässä, en kylläkään ihan viime aikoina onneksi. Nyt ei jaksaisi mitään tylyä kielenkäyttöä yhtään...

   Poista
  2. Oon katsonut. Vaikka en yleensä edes katso telkkaria, niin tuota tulee jostain syystä seurattua. Sanoisin, että onhan siinä totuuden siemen, mutta ei se tosielämä kyllä tuollaista ole. :D Ja sit mua ärsytti varsinkin siinä yhdessä jaksossa sellainen hoitajien aliarvioiminen. "Oot liian hyvä hoitajaksi", sanoi se lääkäri. Hitto me mitään pikkulääkäreitä olla, vaan täysin eri ammattiryhmä, jolla on eri tehtävä kuin lääkäreillä. Vaikka molemmilla päämäärä onkin sama: potilaan hyvinvointi.

   Eli ihan ok sarja, mutta aina välillä vähän meinaa nostattaa tunteita. :D Kunnes muistutan itselleni, että se on viihdettä vaan. :)

   Poista
  3. Sitähän se on, viihdettä :) Mut hoitajia kyllä arvostetaan mun mielestä tuossa sarjassa tosi paljon. Heissäkin stereotypioita ja tiettyjä tarkoituksella haettuja ääripäitä, mut silti annetaan tosi iso arvo hoitajien työlle. Kyllä itekin oon aina arvostanut hoitajia aivan täysillä ja viimeisen vuoden kokemuksen perusteella vielä entistäkin enemmän, kun sivusta oon paljon asioita seurannut :)

   Poista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.