Kuva

Kuva

torstai 20. marraskuuta 2014

Teetä, kuntoutusta ja pikkujouluja

Tänään oli jo silmä- ja poskiontelopöpöjen suhteen parempi päivä. Silmät eivät enää juuri punoita (tippoja oonkin laittanut 4 tunnin välein) ja äänikin on alkanut palautua. Hyvä, että lääkkeet alkavat jo tehota! Vähän yskittää, mutta se ei oo niin haittaava juttu, jos ei kovin kovaksi ylly. Huomenna ollaan jo täysin kuosissa! Onneks ei oo ollut nuhaa eikä kuumetta.

Päivä on muuten mennyt aivan täysin lepäillessä ja nukkuessa. Oon tarkoituksella ollut tekemättä yhtään mitään, mikä onkin tehnyt hyvää. Nyt on kyllä fysioterapialiikkeetkin jääneet hyvin vähäisiksi, mutta ei voi mitään, on ollut pakko lepuuttaa itseä.

Sohvailijan sukat...

...ja kaikki tarpeelliset tavarat vieressä :D


Teetä oon juonut paljon ja otinpa muutamat suklaatkin siihen kylkeen... Itse asiassa oon syönyt yllättävän vähän makeaa viime aikoina (mistä oon tyytyväinen, kaloreita ei tällä liikkumisella paljoakaan kulu), joten herkut ovat sallittuja välillä kyllä :)


Iltapäivällä piti ortopedin taas soittaa kuntoutuskuvioihin liittyen. Tulihan se puhelu sitten 1,5 h myöhässä... On ollut varmasti kiirettä. Kiireen huomasi myös lääkärin äänestä - hän on normaalisti hyvinkin rauhallisen oloinen eikä näytä mahdollista kiirettä potilaan suuntaan, mutta nyt oli lopettamassa puhelua melkein heti. Mä sitten aina siihen lauseen perään, että odotas nyt vielä hetki, vielä mun pitää kysyä :)

Eli mulle kirjoitetaan se viime viikolla jo puheissa ollut maksusitoumus käsittääkseni parin viikon kuntoutusjaksolle Peurunkaan. Ortopedi oli jutellut ylilääkärin kanssa tuosta Peurungasta mm. siksi, että siellä on äärettömän hyvät mahdollisuudet vedessä tapahtuvaan harjoitteluun. Onhan se muutenkin paikkana tosi kiva, joten oon äärimmäisen tyytyväinen ja onnellinen, että tällainen jakso mulle järjestetään. Toisaalta tuntuu myös siltä, että oon tähän oikeutettukin, koska Aslak-kuntoutus ei fyysisesti juurikaan hyödyttänyt (no okei, pudotin kyllä koko ajan hiljalleen painoa, mutta fyysinen kunto huononi muuten kun ei pystynyt kunnolla liikkumaan) kun tää vamma todettiin. Eli nyt otetaan sitten tulevassa kuntoutuksessa kaikki se fyysinen puoli takaisin mitä voidaan ja kuten urheilijaklisee kuuluu, "katsotaan, miten pitkälle se riittää."

Kyselin sitten vielä käytännön jutuista vähän lisää... Kuntoutussuunnitelma tehdään kuulemma siellä paikan päällä. Peurunkaan varmaan menee kuvaus nykyhetken tilanteesta siinä maksusitoumuksen/lähetteen/lausunnon mukana ja loput selviää, kun siellä on lääkärintarkastus ym. kuviot. Otan kaikki paperitkin mukaan tietty (ja niitähän riittää se kansiollinen...). Sitten kuntoutuksen päätyttyä tehdään loppulausunto, ja sen perusteella mietitään jatkokuvioita.

Nyt vaan sitten odottelen papereita kotiin ja niiden mukaan sitten hommaa eteenpäin... Soittelen varmaan kuntoutuspaikkaankin vielä tarkemmista yksityiskohdista, jos papereista ei kaikki selviä. Täähän ei nyt oo Kelan kuntoutus vaan sairaanhoitopiirin kustantama, joten Kelaa ei väliin "sotketa" käsittääkseni ollenkaan. Mutta en tiedä, tarvitseeko mun itse kirjoitella hakemusta tuonne, jos maksusitoumus ja lähete jo menevät eteenpäin... Tää on eri juttu kuin mitä Aslakissa :) No, soittamallahan ne kuviot ainakin selviävät sitten.

Työkyvystä oli myös ortopedin kanssa hiukan puhetta. Kysyin, juttelenko tilanteesta ja sairauslomasta työterveyslääkärin kanssa vaiko kuinka edetään. Ortopedi totesi kirjoittavansa jatkon. Selvä homma... Enpähän mä kyllä työkykyinen tässä tilanteessa vieläkään ole ja tilanne on paremmin kuin hyvin ortopedinkin tiedossa. Ensviikolla on kuitenkin myös työterveyslääkärillekin aika, hyvä on jutella tilanteesta sekä saada häneltäkin lausunto kuntoutukseen mukaan ja myös kuntoutustuen jatkoa varten.

Huomenna oiskin sitten firman pikkujoulut, jee! Ne onkin jo toiset peräkkäin, joihin osallistun sairauslomalla olevana... :/ Pitkä pätkä on poissaoloa jo, 1 v 2 kk. Mutta minkäs näille vioille ja vammoille voi. Kiva on kuitenkin nähdä työporukkaa taas pitkästä aikaa!

Ja aamulla laitetaan vieläpä mun hiukset uusiksi, tuplajee! :) Saas nähdä mitä sitä keksii! Jotakin ihan muuta kuitenkin kuin miltä tää pää näyttää nyt, siis tältä...


2 kommenttia:

 1. Loistavaa, että kuntoutus onnistuu! Se on varmasti hyvä juttu!

  Pitkään olet joutunut olemaan poissa töistä. Mutta minkäs sille tosiaan voi, ei mitään. Ihanaa kuitenkin, että pääset näkemään työkavereita aika ajoin! Mukavia pikkujouluja!

  Ja edelliseen tekstiin: mä tykkään lukea just näitä arkipäivän jutuista ja toipumisen etenemisestä. Eli aiheista, joista kirjoitat paljon. Ei mulla oo mitään muita toiveita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidetään kivat pikkujoulut! :)

   Ja muutenkin kiitti palautteesta! Porukka ei laita paljoakaan välttämättä julkista palautetta jostain syystä vaan meilitse/facessa tai kertovat ehkä jos mua näkevät... Kiva että täälläkin annetaan palautetta :)

   Poista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.