Kuva

Kuva

tiistai 4. marraskuuta 2014

Putkiahdistusta ja magneettisia rytmejä

Tänään olin Terveystalolla magneettitutkimuksessa, alaselkää tutkittiin siinä. Tai musta tuntui kyllä, että ylempääkin selkää kuvattiin, kun sitä petiä liikuteltiin aika paljonkin välillä siinä putkessa... Voi apua mikä paniikki iski jo heti sinne kuvaushuoneeseen mennessä, kun sain kuulla, että nyt putkeen mennäänkin pää edellä - pää tuettuna sellaiseen kehikkoon - enkä pääse myöskään kuuntelemaan musiikkia, vaan mä saan pelkästään korvatulpat korviin sitä meteliä vähän ehkäisemään. En käsitä, mikä siinä putkessa niin ahdistaa, mutta varmaan joku ahtaan paikan kammo se on... Tulee vaan jostakin syystä hirveen voimakas tunne, että pitäisi päästä äkkiä pakoon! Naurattaa ajatuksena, koska en mä muutenkaan pääsisi äkkiä yhtään mihinkään, oli siinä sitten putkessa tai ei :D (Mites se yksi ortopedi sairaalassa sanoikaan pari päivää leikkauksesta... "Lähtee ku jänis makuulta!" No en todellakaan lähe nytkään, jos en kyllä silloinkaan :D)

Hartioista osuin taas putken seiniin, ja se tuntui vieläkin enemmän ahdistavalta kuin tietoisuus siitä, että mä makaan kapeassa putkessa. Niinpä tultiin taas siihen lopputulokseen, että mun kannattaa maata kädet pään "yläpuolella" rennosti. Niinpä sitten aloitettiin kuvaus... Olin ihan kokonaan siis siellä putken sisällä. Paniikki meinasi tulla päälle ihan väkisin, mutta sitten aloin miettiä kaikkia biisejä sen vekottimen pitämän kolinan, tärinän ja nakseen rytmiin :) Se helpotti vähän ja kuvaus saatiin tehtyä ihan hyvin. Tulokset kuulen ensi viikolla, kun ortopedi soittaa. 

Epäilyttää, löytyykö tämänkään tutkimuksen perusteella mitään (ainakaan lonkan oireita selittävää), mutta alaselässä voi tietty ollakin jotain, kun sekin on ollut kipeä ja "oudon tuntuinen." Toivon tietysti, että jokin selitys näihin kaikkiin eri kohtiin säteileviin kipuihin, huonoon liikkumiseen ja oikean lonkan alueen heikkouteen löytyisi. Täytyy sitten soittoajalla myös jutella lisää jatkosta sekä muusta kuntoutus- ja hoitosuunnitelmasta... Tutkimustuloksia tuskin kuitenkaan meilitse kukaan lääkäri kirjoittelee tietoturvan vuoksi, vaikka meiliin vastaisikin, vaan soittaa ne erikseen tai kertoo vastaanottokäynnillä.

Yritin tänään vähän olla aktiivisempi ja imuroin tän meidän huushollin "tyylikkäästi" kepin kanssa, kun ärsytti niin älyttömästi järkyttävä sotku ja lattialla pyörivät hiekkaläjät! Ehkä "se oli virhe" kuten Karjalan Kandalfi Putouksessa totesi... Tosta magneetista mä tulen todella kipeäksi jostain syystä, sama kävi edellisenkin magneettikuvauksen jälkeen, ja mua on särkenyt tänään sekä molemmista lonkista, lantiosta että selästä. Ja vasemmasta jalkaterästä + kantapäästä. Tämä magneetin jälkeinen kipu tuntuu levossakin, mikä on outoa, koska mulla yleensä ei ole kipuja paljon, jos makaan selälläni ihan paikallaan. Mutta magneetin jälkeen olo on tämmönen kumma? Onneksi varmaan huomenna jo helpottaa.

En tiiä, näiden kaikenlaisten kipujen kanssa alkaa tuntea välillä ittensä ihan friikiksi, mutta minkäs teet. Pakko kuitenkin aina yrittää edes vähän liikkua, muuten ei pääse enää ylös ollenkaan sohvalta makaamasta, jos antaa niiden kipujen tulla täysillä päälle... Monelle kroonistuneen kivun ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien kanssa kamppaileville varmaan suht tuttua asiaa. Pitää vaan yrittää olla ja tehdä juttuja sen mukaan, ettei ihan jämähdä. Ja nauttia pimeistä syysilloista! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.