Kuva

Kuva

perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävyydestä

Tänään, ystävänpäivänä, tekee mieleni kirjoittaa muutama sananen ystävyydestä. Ystävyys ei ole vain yhtenä päivänä olemassa oleva tai muistettava juttu, vaan ystävyys kantaa päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. En siis perusta niinkään ystävänpäivän kaupallisesta puolesta, mutta ajatuksena ystävänpäivän ja ystävyyden muistaminen on hieno ja tärkeä juttu. Tänäänkin.

Mulla on ilo ja kunnia omistaa upeita ystäviä. Ystäväporukoita on muutamiakin - tiiviitä ja monimuotoisia kokoonpanoja kaikki, vaikka kaikkien kanssa ei välttämättä usein ehditä nähdäkään. On porukoita niin koulu- kuin opiskeluajoiltakin, töiden ja harrastusten kautta. Sukulaissuhteidenkin - niin menneiden kuin nykyistenkin - pohjalta on muodostunut muutamia hyvin tärkeitä ystävyyksiä. Sukulaisten kanssa usein enemmän ollaan muutenkin yhteyksissä, mutta aina se ei kuitenkaan ole niin itsestäänselvää. Mulla on ollut myös ilo tutustua viime vuosina ja aikoina aivan upeisiin uusiin ihmisiin, joihin olen törmännyt joko sattumalta (tai tarkoituksella?) tietyissä tilanteissa. Kuntoutusporukkamme haluan myös mainita erikseen; tästäkin väestä on muodostunut todella tärkeä sakki. 

Ystävyys on yksi tärkeimmistä elämää ja sen kiertokulkua auttavista ja ylläpitävistä asioista. Jos ystävyyttä ja ystäviä ei olisi, ei olisi mitään. 

Ketkä tukisivat sinua pyyteettömästi, kun on vaikeaa? Ketkä tsemppaisivat eteenpäin ja muistuttaisivat, että huomenna on taas uusi päivä ja kaikki järjestyy? Keiden kanssa nauraisit vedet silmissä idioottihuumorille ja typerälle tilannekomiikalle? Keiden kanssa keskustelisit elämästä ja sen kaikista kummallisista tapahtumista ja käänteistä? Ketkä ymmärtäisivät sinua täysin sellaisena kuin olet ja keiden seurassa voisit olla täysin oma itsesi ilman mitään ylimääräistä suojakuorta, haavoittuvimmillasi? Keiden kanssa voisit viettää aikaa tekemättä kuitenkaan yhtään mitään? Ketkä voivat täysin luontevasti olla läsnä ilman puhumista? Ketkä lohduttaisivat pelkällä olemassaolollaan?

Ystävät ovat tällaisia henkilöitä, arjen enkeleitä ja tähtiä.

Kiitos, että olette!


2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus tärkeästä asiasta!Mitä vanhemmaksi tulee sitä vaikeampi on uusia ystäviä löytää,näin olen huomannut.Niinpä niistä ystävistä mitä on onni olla,kannattaa pitää hyvää huolta.

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaan! Ystävyys ei saa missään vaiheessa tuntua itsestäänselvyydeltä...

    VastaaPoista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.