Kuva

Kuva

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Me välitämme

Onpa ollut melko uupunut ja kipuinen päivä tänään. Nytkin pitää oikein hakemalla hakea sanoja tähän tekstiin mutta täytyy nyt kuitenkin ainakin tämä perinteinen "viikkopäivitys" rustailla. Oikeastaan eilen jo tiesin, millainen tästä päivästä tulee, kun altaalla allasterapiassa ja sen jälkeen oli melkoisen vaikeaa liikkua + iltapäivällä ja illalla ylipäätään olla. Pystyy tuon tietynlaisen olotilan perusteella jotakin jo ennakoimaan.

Altaalla on aina kivaa ja vesi on ihan huikea elementti, jota todella rakastan, mutta olihan siellä eilen hiukan ongelmia... Oikean polven kanssa omituista rusahtelua sisältä ja sivusta takaosasta, josta tuo polvi silloin kuukausi sitten pamahti, ja vasemman olkapään kanssa ikävää subluksaatiolonksahtelua/kipua ja lisäksi oli jotenkin keho aivan totaalivoimaton jo altaalle mennessä niin, että oli tärinää ja vapinaa siellä sun täällä jo silloin ja oikea käsi taas villiintyi vatkaamaan altaassa. Jopas oli myös mielenkiintoista päästä altaasta pois ja suihkuun, hoh. Mutta ehen, tietenkään, lepäillyt siinä matkalla missään istuen enkä tälläKÄÄN kertaa mitään hissejä käyttänyt, vaan ihan itse, omin jaloin halusin taas päästä pois allastiloista. (No pyörätuoli oli toki taas siellä pukuhuoneessa odottamassa, se on pakko olla, että pääsen sitten sieltä eteenpäin mutta kuitenkin.) En prkl periksi anna... ;) ...vaikka jälkikäteen sitten "vähän" näistä kaikista suorituksista palaudutaankin ja kärsitäänkin. Päiviä. Vähän kuten jostakin pensaiden leikkaamisestakin vaikkapa, mutta se on ihan toinen juttu se...!

Eilen selvittelin sitten kuitenkin vielä altaalta kotiin palaamiseni jälkeen ortopedin kontrolliaikaa. Olin soitellut osastonsihteerille jo useaan kertaan, mutta aina sanottiin, että ajanvajauskirjat eivät ole kesäkuulle auki, soita uudestaan parin päivän päästä/ensi viikolla tms. Eilen sitten sain kuulla, että no nyt on kyllä kesäkuun kirjat avattu, mutta ei mun ortopedille ole yhtäkään poliaikaa kesäkuulle... Ja mulla kuitenkin oli merkintä ennakkovarauksesta poliaikaan juuri tälle ortopedille, joka mun tilanteen nyt parhaiten tuntee ja ymmärtää muutenkin kokonaisuuden.

Siinä sitten asiaa sihteerin kanssa pohdittiin ja hän sanoi laittavansa ortopedille lapun, että olen kysellyt tilanteesta ja pyysi vielä, että itsekin olisin häneen yhteyksissä. Näin lupasin tehdä ja teinkin, lähetin hänelle meiliä. Kyllä mua kuitenkin ihan rehellisesti sanoen jäi todella paljon ärsyttämään koko tuo kirurgian polin meininki! Pääasiassa henkilöt tekevät jokainen yksilöinä hyvää työtä, sitä en moiti, mutta sitten tuo koko ketjun tiedonkulku, tietojen siirtyminen henkilöltä toiselle ja muutenkin sellainen läpinäkyvä asioista tiedottaminen koko yksikön tasoisesti kuitenkin takkuaa ja pahasti. Tästä olen aiemminkin kirjoittanut. Resursseja kuluu siihen, että moni henkilö selvittelee samoja asioita päällekkäin tästä toisille kertomatta ym. Tai tällainen kuva mulle ainakin asioista on muodostunut tässä muutamien vuosien aikana.

Samaten se turhauttaa, että koko ajan joutuu itse potilaana selvittelemään asioita ja soittelemaan sinne tänne ja toimimaan tiedonvälittäjänä edestakaisin. Koska se on havaittu, että jos ei näin toimi, asiat eivät etene, vaan todennäköisesti unohtuvat suuren potilas-ja paperimäärien sekä kaikenlaisten juoksevien asioiden alle. Ei voi luottaa muuten yhtään siihen, että asiat olisivat hoidossa, on liikaa niitä Kuuluisia Muuttujia. Asioista ei tiedoteta potilasta. Mun asiat ainakin ovat kirurgialla menneet aika usein näin ja jälkikäteen on miettinyt, että onneksi olen selvitellyt itse asioita. Mutta tämä vie hirveästi energiaa, jota voisi käyttää paljon paremminkin mun terveystilanteessa. Kirjoitin tästä Instagramiin ja mun Facebook-blogisivustollekin eilen - se olikin vähän tunteikkaampi teksti mitä tässä nyt, kun fiilikset ovat jo laantuneet... ;) 

Ja siis todellakin ymmärrän hyvin työpaineet, resurssien puutteen, kiireen ym., olen sitä omin silminkin todistanut, ja arvostan terveydenhuollossa tehtävää työtä todella korkealle, mutta juuri tuon kiireen vuoksi koko hoitoketjun tulisikin toimia mahdollisimman hyvin alusta loppuun saakka. Joillakin poleilla se toimii todella hyvin, joillakin ei. Se vain ihmetyttää, miten käytännöt ovat niin erilaisia saman sairaalan sisällä. Vaan maailma on ihmetysten aiheita täynnä.

Tänään aamulla päätin kaikesta kivusta ja letkuolosta huolimatta ottaa yhteyttä kuntoutusosaston sihteeriin. Hän on ollut napakka hoitamaan asioita ja soitellut mullekin asioista tiedottaakseen. Kerroin tilanteen ja pyysin, voisiko hänkin vielä selvitellä, oisko mun mahdollista saada poliaikaa mun ortopedille vaikka kuntoutusosastojakson yhteyteen. Hän lupasi näin tehdä. Juuri kun olin lopettanut puhelun, soi mun puhelin uudestaan. Kun näin, että soittaja on ortopedian sihteeri, totesin ääneen jotakin hämmästellen ja vastasin. Kävi ilmi, että kaikki olivat näköjään hoitamassa samaa asiaa yhtäaikaa hienosti ja intuitiivisesti :D Nimittäin hän soitti kertoakseen, että mun ortopedi oli käynyt siinä polilla ja hän oli kertonut, että tulee sitten kuntoutusosastolle mua katsomaan. Hieno juttu! Hiukan huvitti mua ja tätäkin sihteeriä, kun kerroin, että juuri olin lopettanut toisen puhelun kuntoutusosaston sihteerin kanssa samasta asiasta... :D Lupasin soittaa kuntoutusosastollekin ja infota tästä ja niin teinkin, jolloin kuntoutusosaston sihteeriäkin jo huvitti, että jopas menikin sujuvasti tämä homma!

Että joo, näin sitä vaan joskus mietitään samaa asiaa samaan aikaan. Ja Hannastiinan välitystoimisto välittää...

P.S. Olen muuten ollut parikymmentä vuotta sitten numeropalvelussa ja taksikeskuksessakin kesätöissä. Silloin taisi ammattinimikekin olla televälittäjä. Miten meni niinku omasta mielestä tää homma... Vuosikymmenten päästä vaan välitetään puhelimitse aivan muita asioita :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.