Kuva

Kuva

torstai 15. maaliskuuta 2018

Olkapään luudutus

Pikainen blogipäivitys kun on hankalaa tämä yhdellä kädellä naputtelu. Eilen siis tehtiin vasemman olkapään luudutus ja nyt oon suunnitellusti ortopedisella osastolla. Ennakko-odotuksiin nähden reissu on ollut jotenkin rankempi kyllä, eli oon ollut huomattavasti avuttomampi mitä kuvittelin ehkä alitajuisesti etukäteen olevani. Mutta nyt on myönnettävä, että tarvitsen paljon apua ja että kyllä näin yksikätisenä on todella avutonta.

Mulla on myös kädessä vielä väliaikainen ortoosi ja se pitää huomenna vielä tehdä uusiksi. Fyssarikaan ei oo vielä käynyt mua jumppauttamassa ja oon päässyt tähän mennessä vasta sängyn reunalle istumaan ja seisomaan. On hidasta ja vaikeeta ja kovat kipulääkkeet (olkapää on ollut odotetustikin plexuspuudutuksen haihduttua yöllä ja tänään tosi kipeä, no nyt illalla ei niin pahasti enää) aiheuttavat sen, että mulla nuo muut nivelet eivät tunne nyt normaaleista subluksaatioista kipua ja on tosi varovaista kun en ylös noustessa tiedä, onko nivel paikallaan vaiko ei.

Itse leikkaus meni suunnitellusti ja hyvin, joskin se kesti valmisteluineen paljon pidempään mitä oli arveltu. Jatko on epäselvää vielä, siis että kauanko oon osastolla. Kuntoutusosastoa itse toivoin myös jatkohoitopaikaksi mutta siellä ei oikein oo tilaa... Mutta sen sanoin tänään kiertäneenne mua tuntemattomalle ortopedille, että en mä kyllä mihinkään tk:n osastolle lähde hoitoon vaan siinä kunnossa mun on oltava, että voin kotiutua kotiin saatavan tuen ja avun kanssa sitten aikanaan suoraan kotiin. Mutta nyt ei oo vielä sen aika. Päivä kerrallaan eteenpäin :) Keeping the faith!

2 kommenttia:

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.