Kuva

Kuva

tiistai 26. syyskuuta 2017

Värit



"Onpa kauniin väriset nuo sun turkoosit sauvat", toteaa iäkkäämpi rouva mulle pukuhuoneessa, kun satun saapumaan juuri allasterapian jälkeen pukuhuoneeseen keppeineni rouvan hakiessa tavaroitaan kaapista. "Kiitos", vastaan. "Joo pitäähän sitä elämässä väriä olla... Ei tästä muuten mitään tulisi." "Se on kyllä ihan totta. Värit on tosi tärkeitä... No mutta, minä tästä lähdenkin, oikein mukavaa päivänjatkoa!" toteaa rouva ja lähtee rollaattorinsa kanssa pukuhuoneesta. Itse jään vielä pukemaan, mikä ottaa mulla aina oman aikansa.

Ajatukset ovat kylläkin koko päivän ihan muualla, ystävän luona, vaikeassa tilanteessa tukena. Harmaita, mietiskeleviä, odottavia ajatuksia. Ei oma tilanteeni nyt niinkään mietitytä. Pyrin keskittymään altaallakin puhtaasti vaan tekemiseen, vaikka fyssarin kanssa monia asioita yhdessä mietitään ja pohditaankin. Hän jakaa mun ajatukset, kuuntelee ja miettii myös asioita. Saa mut onneksi nauramaankin, mikä on iso juttu, vaikka mullakin on taas hankaluuksia olkapään ja vasemman polven kanssa. Eivät ne yhtään paremmaksi ole menneet.

Harmaista ja itselle vaikeista ajatuksista pitäisi päästä ohi. Tai hyväksyä ne, antaa ajatusten tulla ja olla hetkisen ajan niin, että niitä voi miettiä, mutta sitten jatkaisi taas eteenpäin. Löytäisi niitä värejäkin. Vaikka täytyy kyllä sanoa, että tämän päivän ajatukset ja kuulumiset ystäviltä ovat kyllä olleet niin käsittämättömiä, että kyllä on kyse ollut värien sekametelisopasta. Epämääräisestä värimassasta...

En avaa asioita enempää nyt, koska kyse on ihmisten niin henkilökohtaisista asioista. Mutta jos väreinä pitäisi tätä päivää ajatella, niin kyllä siellä oli kaoottista ja vihaista kirkuvan punaista sekä tulenlieskojen keltaista ja oranssia eri sävyissä. Lisäksi myös lähes mustaa pettymyksestä, hylkäämisen tunteesta, ainaisesta epätietoisuudesta sekä mokailusta sekä ihmisten epäempaattisesta toiminnasta. Käsittämättömiä asioita ja tekoja. Näitä kaikkia yhtäaikaa. Olen vihainen ihmisten kokemien asioiden vuoksi.

Myöhemmin illalla kotisohvalla lepäillessä ja musiikkia kuunnellessani tulen ajatelleeksi vielä uudelleen värejä. Värejä on todellakin koko elämä täynnä. Kun muistaisikin ne hyvää, positiivista fiilistä tuovat värit. Liikaa taipuu miettimään sekä oman että muiden tiettyjen ystävien elämäntilanteiden eri harmaan sävyjä. Jos jotenkin vaan kääntäisi katseen tavallista enemmänkin vielä niihin hyviin asioihin ja siihen, että ehkä asiat sittenkin järjestyvät... Palanen kerrallaan...?

Aamulla kohtaamani rouvan rollaattori oli muuten sininen. Sinisestä väristä löytyy mm. seuraavia kuvauksia:

"Sinisessä huoneessa juhlineet viihtyivät juhlissa pidempään kuin muiden huoneiden juhlijat. Syynä voi olla se, että sininen tuottaa mukavuuden oloa. Sinistä kannattaakin käyttää makuuhuoneen seinissä, sillä värillä on rauhoittava vaikutus: jotkut sinisen sävyt laskevat sykettä. Tämän takia monissa kylpylöissä ja hoitoloissa käytetään sinistä.
Sininen saattaa vihreän värin tavoin saada luovuuden kukkimaan. Erään tutkimuksen mukaan väri parantaa ihmisen mahdollisuuksia ajatella asioita laajemmassa mittakaavassa."

"Sininen väri viestii luottamusta, rauhaa, turvallisuutta ja järjestystä."

"Sininen on veden, taivaan ja ikuisuuden viileä väri. Se edustaa auktoriteettia, menestystä, viisautta ja itsevarmuutta. Sininen rauhoittaa ja viilentää. Se on hyvä mietiskelyväri. Jotkut kokevat, että aika kulkee hitaammin sinisessä huoneessa."

"Sinisen tarve voi viestiä, että sinun on aika kertoa mielipiteesi ja avata henkisiä puoliasi. Kuunteletko itseäsi? Entä muita ihmisiä? Indigonsininen auttaa näkemään pinnan alle, kyseenalaistamaan ja tutustumaan intuitioosi."

Huomiselle toivon kuitenkin joka tapauksessa erityisen hyviä ja jaksavaisia ajatuksia sekä värejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.