Kuva

Kuva

perjantai 5. elokuuta 2016

Autolla ajetaan varo-varovasti (että se ei hyytyisi Tampereelle asti?)

Muutama viikko sitten kävimme miehen kanssa Ikeassa. Lapset olivat mökillä, joten mikä mainio hetki se tietysti olikaan viettää mukava aikuisten reissu ihmemaassa shoppaillen... ...tai sitten ei ;) Mukaan tarttui kenkäkaappia, olohuoneen pöytää ym. tarpeellista, koko auton takakontillinen. Takapenkitkin piti kaataa, että kaikki mahtui mukaan. Mulla oli mukana myös pyörätuoli, joka myös siis vei osan tilasta.

Reissu meni muuten hyvin, mutta auto hyytyi parikymmentä kilometria ennen kotia. Varsin mieltä ylentävää odotella tien varressa hinausta kaikkien tavaroiden kera... Joopa joo... Onneksi oli sentään hyvä sää ja ajoturva vielä voimassa, eli auto saatiin sitten tien varressa odottelun jälkeen huoltoon ja samalla saimme huollon ajaksi laina-auton, johon tavarat hinausauton kuljettaja ja siippa ostoksemme lastasivat ja pääsimme tavaroinemme kotiin. 

Tien varressa hyydyksissä...


Meillä on ollut tämän ko. auton kanssa todella paljon ongelmia ja vikoja, joten mitta tuli molemmille tuon hyytymisen jälkeen aivan täyteen taas kerran näitä vikoja. Mulla varsinkin on ollut koko elämäni aikana niin paljon ongelmia autojen kanssa, että hohhoijaa... Minä ja autot = huono yhtälö :D Toisaalta nuo kaikki autokokemukset jälkikäteen naurattavat, vaikka sillä hetkellä olisikin päreet palaneet ihan totaalisesti. Onneksi sentään tällä kertaa auto ei hyytynyt Tampereelle :D

Kun auto saatiin huollosta, lähdimme samantien koeajamaan muita autoja. (Tai siis mieshän meillä ajaa, en pysty itse ajamaan näillä jaloilla, en automaattivaihteisellakaan autolla. Tarkoitus ja fysiatrin suositus onkin saada kuntoutusosastolta lausunnot, jotka puoltavat käsihallintalaitteisen auton hankkimista. Käsihallintalaitteisella autolla ei ole nyt kuitenkaan vielä kiire, koska mahdollisen polvioperaation jälkeen en myöskään ajelisi yhtikäs mitään ennen toipumista.) Lopulta päädyttiinkin sitten aika nopeasti muutaman vuoden vanhaan vaihtoautoon, jonka eilen saimme. 

Eilen autoliikkeessä mietin, että ei tää nyt täsmää taaskaan, minä ja autot ;)

Eilen myytiin Lidlissä kokovartalotyynyjä ja tällainen tuli nyt vihdoin hankittua. Mulla on ollut viime aikoina ongelmia nukkua muuten kuin selällään, kun tuntuu, että aina on polvet sekä vasen lonkka vinksin vonksin ja olkapäät valuvat suuhun kyljellään ollessa... Ja on tullut voimakkaita puutumisia eri puolelle kehoa. Nyt viime yönä sitten testasin tätä kokovartalotyynyä ja se vaikutti kyllä hyvältä, on helpompi olla kyljellään, kun jaloille ja käsille saa paremman asennon tyynyä "halatessa." Suosittelen muitakin kokeilemaan tällaista tyynyä! 

Ihan tavalliset (not) shoppailut yhden päivän aikana - kokovartalotyyny ja auto :D

Iso osa tietysti sängylläkin on nukkumismukavuuteen vaikutusta, varsinkin heille, joilla on yhtään kipuja tai muita toiminta-/liikuntakykyyn vaikuttavia vaivoja. Meilläkin menee kyllä nykyinen sänky vaihtoon, jos mulle polvioperaatio tulee, sillä en pääse tässä nykyisessä sängyssäkään kunnolla vaihtamaan nukkumisasentoa. Sängystä on myös vaikeaa päästä ylös, se on liian matala ja upottaa liikaa ja nivelet menevät pois paikoiltaan tai huonoihin asentoihin, mikä aiheuttaa puutumisia ympäri kehoa kun hermot menevät puristuksiin. Mulle pitäisi olla reilusti korkeampi sänky ja mieluusti myös kovempi.

Polvesta tulikin mieleen, että reilun viikon päästä onkin jo meno kuntoutusosastolle. Täyttelin muutama päivä sitten laajaa kyselylomaketta osastoa varten ja on kyllä kysytty niin tarkkaan kaikki asiat, että hyvä ettei alushousujen väriä kysytty ;) Tosin hyvähän se on, että mun tilanteesta tiedetään niin paljon kuin mahdollista. Mielenkiintoista nähdä, millainen paikka tuo osasto on ja mitä siellä on ohjelmassa. Tutkimuksia ja testauksia ainakin... En nyt ole varma, tuleeko polviortopedi sinne mua vielä erikseen tapaamaan vaiko ei, sillä tänään sain kuulla, että mulle on tulossa hänelle vielä erikseenkin poliaika syyskuun alkuun. Mutta katsotaan, täytyy jututtaa sitten osaston henkilökuntaa, kun sinne menen. Päätin myös, että otan sähkömopon sinne ja pakkaan omia vaatteita mukaan myös. Pääseepähän iltaisin myös happea haukkaamaan lähiympäristöön ja vähän ajelemaan - ja sairaalavaatteita taas koitan nyt vältellä jos mahdollista, niistä tulee niin älyttömän raihnainen potilasolo. Varsinkin jos osastolla menee se parikin viikkoa, kun en vielä tiedä yhtään tarkempaa aikataulua (muuten kuin että viikosta kahteen siellä kuulemma menee).

Mutta sitä ennen on tiedossa vielä paljon muuta touhua ja puuhaa ihan omankin perheen kera :) Synttäreitä, koulun ja eskarin alku ym.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.