Kuva

Kuva

maanantai 11. tammikuuta 2016

Sydän lyö bum bum bum

Koekaniini tässä moro! Uusi viikko alkoi testausten muodossa: tällä kertaa on yläkropassa piuhoja ja läpysköjä ja vyötäröllä mittausyksikkö kiinni. 

Muutamat läpyisköistä piuhoineen.


 

Tehdään siis 24 h kestävä holter-tutkimus, jonka tuloksena saadaan dataa (kuulemma tarkempi tutkimus kuin EKG on) sydämen rytmistä ja erityisesti mahdollisista rytmihäiriöistä. Noh, katotaan vaan, niin ei kuitenkaan yhtään muljahdusta tai nopealyöntisyyttä nyt tallennu käyrille, ne kun tulevat miten sattuu eikä silloin kun niiden "haluttaisiin" tulevan... Mutta onpahan nyt sitten tämäkin mittaus tehty.

Mittaus tehdään nyt työterveyden kautta, kun on vielä hetken aikaa työsuhde voimassa. Kävin siis työterveydessä tänään ja huomenna suuntaan takaisin taas aamulla. Tän jälkeen laitteet ja mun tutkimuksen ajan pitämä päiväkirja ja ylöskirjatut tuntemukset lähetetään kardiologille analysoitavaksi. Tulokset kuulen työterveyslääkäriltä myöhemmin.

Torstaina menen tapaamaan tk:n sosiaalityöntekijää, jonka kanssa on tarkoitus keskustella kuntoutusasioista (mitä ja mistä kuntoutusta) ja todennäköisesti saan tuolta myös vinkkejä ja apua kuntoutushakemuksen väsäämiseksi. Toki itsekin sanailen sujuvasti tekstiä mutta sosiaalityöntekijä tuntee byrokratiakielen kiemurat paremmin ;) Nyt vuoden alun jälkeen on tullut muutos Kelan kuntoutuskriteereihin siten, että moni aiemmin kuntoutuksen ulkopuolelle syystä tai toisesta jäänyt todella kuntoutustarpeessa kuitenkin oleva ihminen on nyt pääsemässä mukaan kuntoutuksen piiriin eikä kuntoutuksen myöntäminen ole enää kiinni siitä, että saa korotettua tai ylintä vammais- tai hoitotukea. Noh, mulle on nyt vuodenvaihteen jälkeen myönnetty korotettu hoitotuki (tästä kuulin reilu viikko sitten, jee!) samalle ajalle kuin kuntoutustukikin, joten tältä osin kyllä Kelassa hyvin tiedetään ja tiedostetaan mun tilanne. Uskon ja toivon että tän myötä myös se, että mulle laitoskuntoutuskin on todella tarpeen, ja niinhän on todettu lääkärinlausunnoissakin.

Nyt alkoi taas Kela-taksikyytien osalta uuden maksukaton kerryttäminen... Yhdensuuntaiset matkat meiltä kotoa Jyväskylään tutkimuksiin tai vastaanotoille ja vaikkapa altaalle Peurunkaan ovat nyt sen 25 €/suunta entisen 16 €/suunta sijaan, mutta toisaalta tuleepahan maksukatto suht nopeasti täyteen kun noita ajoja mulla kuitenkin tulee sen verran... Mutta en kyllä tästä muuten todellakaan valita, sillä sitten kun maksukatto on täynnä, ei tutkimus-, hoito- ja lääkärikäynneistä sekä noista allas- tai kuntoutuskäynneistä tarvitse maksaa enää mitään. Pääasia että pääsee kyydillä eikä tarvita ketään läheisiä vaivata kuskaamaan!

Normaaliarkikin palasi lomien jälkeen, juniorikin palasi tänään takaisin päivähoitoon. Tästä tämä elo taas alkaa pyöriä tavanomaisesti. Hyvä niin, tätä oli oikeastaan jo kaivattu :) Loma on hieno juttu mutta on tässä tavallisessa arjessakin ja sen tuomassa rytmityksessäkin puolensa. Vaikka täytyy todeta, että on sitä kyllä etelän lomiakin tullut selailtua, kun on ollut niin kylmää viime päivinä... Saas nähdä, pystyiskö sitä reissaamaan vaikkapa Välimerelle myöhemmin keväällä? Kahtellaan nyt. On näistä pakkasistakin hyödytty: nautittu ympäristön kauneudesta ja otettu hiukan kuvia, joista tässä muutama.

2 kommenttia:

  1. Holterissa mulla ihan kuin sydän olis päättäny näyttää kaikki tempaukset ja heitti kuperkeikkoja niin, että päätettii jatkaa tuota vielä pari päivää. Tosin kardiologihan neuvo et pitää yrittää säikytellä ja tehdä kaikkea mistä oireita tulee, eipä joo tarvinu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei kyllä tullu mitään (paitsi yöllä oli joku hengityskatkos kyllä, heräsin siihen et haukoin henkeä) - mut nyt parina viime päivänä oli sit kyllä heti muljahteluja... :D

      Poista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.