Kuva

Kuva

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Läpikulkumatkalla

Nyt on taas tutkimus- ja vastaanottoaikoja ainakin neljä kappaletta tiedossa helmi- ja maaliskuun ajalle. Varmaan vielä enemmänkin, kun tulee vielä uusi aika toimintaterapeutille ja sen lisäksi sinne alueelliseen apuvälinekeskukseen aika jossakin vaiheessa. Mutta seuraava tutkimus on helmikuun puolivälissä, silloin tehdään toinen toiminnallinen EMG-tutkimus, tällä kertaa sääriin ja en tiedä halutaanko sellainen tehdä jopa käsiinkin, kun lihasvoimissa on käsissäkin ongelmaa. Tämän tutkimuksen lisäksi oli mulle haluttu laittaa vastaanottoaikakin viikon päähän tuosta tutkimuksesta. Aika on siis fysiatrian polille ja vähän mua on kyllä mietityttänyt, kenelle tuo vastaanottoaika on. Toivottavasti se olisi omalääkäri eikä kukaan muu lääkäri! Täytyy soittaa polille huomenna ja kysyä, kenelle aika on.

Maaliskuussa puolestaan menen ainakin ravitsemusterapeutin juttusille, silloin tsekataan vähän painonpudotuskuulumisia (ja hyvällä mallillahan tässä ollaankin!). Myös omalle fysiatrille on maaliskuussa kontrolliaika. Tutkimuksista ja vastaanotosta läpikulkien seuraaviin sellaisiin... En tiedä, rauhoittuuko tämä kuvio hetkeen ollenkaan, mutta otan asian kerrallaan enkä stressaile ylimääräisiä.

Soitin muuten myös Peurunkaan alkuviikosta ja kyselin kuntoutusajankohdista. Eka lyhykäinen jakso on maalis-huhtikuun vaihteessa ja toinen vähän pidempi pätkä syyskuussa. En oo oikein satavarma, onko se tules- ja reumalinja mulle sopiva porukka... Porukan sopivuudesta mulle ei kyllä ollut  kuntoutussihteerikään ihan varma. Siellä kun moni on ennemminkin jäykkä ja mä taas venyn ja vanun ja lonksun pois paikaltani ;) Joten kun muut vaikkapa venyttelevät, mä en saa venytellä enkä pystykään niin tekemään ym.

Ja sitten vielä päälle tämä lihasheikkous ja muut oireet, jotka ovat enemmänkin neurologistyyppisiä. Mutta kuulemma on mahdollista, että osa ryhmäjutuista tehdään niin, että menen sen saman porukan mukana, missä aiemminkin olin viime vuonna. Se ois kyllä hyvä. Sillä puolella on enemmän mun kanssa samantyyppisen liikunta- ja toimintakyvyn omaavia ihmisiä todennäköisesti. Mutta pääasia, että nyt joka tapauksessa pääsen kuntoutukseen ja tästä meneekin myös sitten lausunnot ja paperit sekä Kelaan että hoitavalle taholle, joten saavat realistista ja senhetkistä infoa mun tilanteesta.

Maanantaina tällä viikolla kävin allekirjoittamassa töissä työsuhteen päättämispaperit. Nyt tämän kuun lopussa työsuhde siis päättyy ja olen vapaa katsomaan, mitä muita uusia ovia elämässä vielä avautuukaan. Helpottunut olo! Vaikka en työkykyinen nyt olekaan, niin mulla on aavistus siitä, että tämä vuosi pitää sisällään silti monenlaista mielenkiintoista ja uutta kuviota. Saas nähdä, mihin kaikkialle elämä viekään!

"Me ollaan vain, me ollaan vain
läpikulkijoita kapalosta alkain
Taakse vilkaisemme hyvästiksi vain..."

https://youtu.be/_81oOAXOmBk

4 kommenttia:

  1. Eteenpäin vaan,sano mummokin lumessa, eli rohkeasti vain tulevaisuuteen. Minä siirsin blogini uuteen osoitteeseen, tervetuloa vierailemaan. Aino eli Akilleija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, kohti tulevaa!

      Täytyypä käydä vierailulla uudessa blogissasi :)

      Poista
  2. Olin nuorena tyttönä Peurungalla ryhmässä, jossa oli paljon vanhoja sotaveteraanimiehiä. Jumpan alkaessa yksi otti pois kätensä, toinen jalkansa jne... ei ollut yhtään motivoivaa ja kuntoni laski sen kuntoutusjakson aikana. Että kyllä sillä on merkitystä, millaiseen ryhmään joutuu/pääsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, on kyllä ollut väärä porukka todellakin sulle tuo veteraanien porukka... :(

      Poista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.