Kuva

Kuva

maanantai 13. helmikuuta 2012

Lihaksista, vedestä, mineraaleista, rasvasta ym. ... niistä on "pienet kehot" tehty! ;)

Jep, kehonkoostumusmittaukset olivat tosiaan jo viime viikon keskiviikkona, mutta en ole ehtinyt päivittää niiden tuloksia tähän. En tosin nytkään aio koko raporttia tulostaa tai kertoa, mutta pääpiirteittäin kyllä :)

Tällainen Sangen Peloittava Vekoitin (hehee) oli siis se itse InBody -mittari, tai analysaattori, miten kutsutaankin:


Tuohon sitten noustiin seisomaan ja otettiin näytön alla roikkuvat kahvat käsiin, ja vekotin lähti suorittamaan mittausta, joka kesti viitisen minuuttia. Karua kieltä oli sitten luettavissa näytöltä. Siinä näkyi siis koko stoori siitä, mitä ruumiisi on syönyt ja mistä se koostuu. Paino tietysti myös selvisi mittarista, samoin se, millainen on lihastasapainosi käsissäsi (oikea käsi vs. vasen käsi), jaloissasi (oikea jalka vs. vasen jalka) sekä vielä yläkroppa verrattuna alakroppaan. Laite tulosti myös tiedot siitä, mitä pitäisi tehdä, jotta pääsisi optimaaliseen tilanteeseen sekä painon, kunnon että lihastasapainon ym. suhteen.
 
Omalta osaltani mittaus ei tuottanut sinänsä mitään ylläreitä. Kyllähän sitä peiliin katsoessa näkee, mistä oma vartalo koostuu - ja tiedän kyllä senkin, että peruskunto on itselläni tällä hetkellä ihan ok, samoin lihastasapainoa ja voimaa on. Tavoitteenani olisikin siis rasvan määrää ja elopainoa vähemmäksi, mutta samalla lihasmassaa lisää. Ihannepainokseni laite määritteli hiukan yli 90 kg, mikä on itse asiassa hyvinkin tavoiteltavissa oleva, järkevä tulos. Kerrankin laite, joka näkee tämänhetkisen tilanteen kokonaisuuden, ottaa huomioon myös olemassaolevan lihasmassan sekä -kunnon, eikä vain suoraan kerro (kuten perinteiset pituus-paino -taulukot), että 171 cm pitkän naisen tulisi painaa melkeinpä täsmälleen 62 kg (tai ainakin jossakin niillä hujakoilla), että on ihannepainoinen - eihän tuollainen perinteinen, suoraviivainen taulukointi kerro kuitenkaan mitään omasta ruumiinrakenteestasi eikä myöskään lihaskunnosta tai mistään muustakaan. Olen siis tyytyväinen tulokseen! Parannettavaa on, ja laihdutettavaa on, mutta niinhän täytyykin olla. Ei kai muuten tällaisessa Kunnon Haaste -projektissa olisikaan järkeä olla mukana.

Eilen oli myös Miikan vetämä pump-tunti. Tuntui hyvältä! Jaksoin kivasti, mutta silti oli tarpeeksi rankkaakin. Jalkabiisit tein siten, että laitoin tankoon 2 x 7,5 kg, suurimmat määrät tähän saakka. Kevyimmät painot tangossa ovat joko 2 x 2,5 kg (toisinaan hartiabiisissä, koska on niin raskas kaikkine käsipainotoistoineenkin jo sinänsä) tai 2 x 3,5 kg (ojentajat, hauikset). Itse asiassa hauisbiisin sarja on tässä ohjelmassa yllättävänkin rankka, välissä ei ole mitään taukoja, vaan on suoraa tykitystä Eye of the Tigerin tahtiin. Mutta asennetta löytyy ja jaksaa kyllä :) Kovin isoja painoja en tankoon vielä tähänkään mennessä pump-ohjelmassa ole laittanut (nuo 2 x 7,5 kg ovat maksimit), koska haluan ensin kehittää tekniikan mahdollisimman hyväksi sekä kasvattaa peruskuntoa kohdalleen (mikä alkaakin varmaan jo olla kohtuullinen), ennen kuin lähden haastamaan lihaksiani kunnon painoilla. Eräs huikea tapaus tuolla Lineassa, vuodessa yli 50 kg laihduttanut nainen, tekee pump-ohjelman niin mielettömillä painoilla, että ei välillä esim. jalkabiisejä ennen tahdo saada tankoa selkään, ja joku auttaa tangon hänelle :) Mutta hänellä taitaakin olla niin mahtavan hyvä lihaskunto tällä hetkellä, että voikin tehdä niin mielettömillä painoilla. Sellaista kuntoa tavoitellessa!!





Mutta eipä tällä kertaa muuta - tämä muikistelija päättää, täältä tähän!





3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista hommaa tämä kehonmuokkaus, sulla on hyvät lähtökohdat ja asenne kohdillaan! Meillä on sama tavoite lisätä lihasta ja poistaa rasvaa... Se on haastellista, mutta samalla palkitsevaa! Välillä pehmyt kudosta on lihaksen päällä enemmän ja välillä vähemmän, mutta koskaan tehty työ ei mene hukkaan! Se onkin sitten makuasia kuinka paljon sitä haluaa päältä kuoria pois! Ja tämä blogin pitäminen on muuten äärimmäisen terapeuttista :) Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tsemppiä tarvitaan, teille myöskin samaista toivottelen! :)

      Jep, blogin pitäminen on terapeuttista, mutta samalla myöskin pikkupikkupikkiriikkinen "paine" mulle, eli jos julkisestikin kertoilee omista fiiliksistään ja tekemisistään, on "pakko" myös tsempata entistä enemmän. Mulla toimii sosiaalinen paine parhaiten tässä asiassa, siis oman asenteen ja motivaation lisäksi! :)

      Poista
  2. Onpas pelottava laite! Minua pelottaa aina kaikki tällaiset mittaukset etukäteen, olen itse käynyt vain Tanita-vaa'alla ja minusta se oli aika.. no.. jotenkin hömppää? (http://www.niobiumia.net/2011/12/kehonkoostumusanalyysi.html)

    Mutta oman kokemuksen perusteella annan neuvon, että älä kiirehdi painoprojektin kanssa! Minusta 50kg/vuosi on .. aika hirmuisen paljon! Tai siis, jos putoaa noin paljon noin nopeasti, tulee herästi se riski, että päätyy jojottamaan. Itse koin sen, että pudotin painoa kokonaista 5v, todella hyväksi - siinä ehti todella tottua uudenlaiseen elämäntapaan, niin liikunnallisuuden kuin syömistenkin suhteen. Eikä sitten enää, kun pääsin tavoitteeseen, tullutkaan sitä että "nyt laihdutus loppui ja voin palata entisiin ruokatottumuksiin". Entisiä tottumuksia ei sitten enää ollutkaan. Ja liikunta oli puolihuolimatta muuttunut elämäntavaksi.

    Mä kyykkään pumpin 2*15 nykyään, eikä sekään nyt kovin paljoa ole, ja en meinaa myöskään saada enää askelkyykyissä painoa hartioille. Haukkarien jälkeen kädet ovat niin huterat.. Ja sitä taas.. liian isoissa kyykkypainoissa on riski, että jos tekniikka on vähänkin väärä, välilevy voi rusahtaa :/

    Ei mulla muuta, aurinkoista päivää :)

    VastaaPoista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.