Kuva

Kuva

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kuntoutusta odotellessa jälleen

Pääsiäinen on sujunut kaikin puolin leppoisasti. Mitään erityisempiä pääsiäissuunnitelmia ei oo ollut, mutta sekä meillä on kyläilty että me ollaan kyläilty. Muuten on vaan oltu kaikessa rauhassa ja vietetty aikaa perheen kesken. Oon tässä ohessa myös hiljalleen pakkaillut - en koskaan halua jättää pakkaamista viime hetkeen, sillä se on kiireessä tehtynä niin ärsyttävää ja mulle silloin myös vähän turhan rankkaa, joten niinpä mä oon aina aikainen lintu. Kukin tyylillään...

Pakkailen siis tiistaina alkavaa kuntoutusta varten. Onpa mahtavaa taas päästä Peurunkaan ja siellä olla loppuviikko vain itseään varten! Ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin siitä, miten itse voi ja jaksaa ja apuna on sekä vertaisia että myös tosi mukavaa ja osaavaa henkilökuntaa. Ihan huippua! Mielenkiintoista on myös nähdä, millaista porukkaa tuohon tules- ja reumalinjan ryhmään on tulossa. Vähän sain jo rivien välistä vinkkiä kuntoutustoimistosta, että saattaisin olla hyvinkin porukan nuorin mutta we'll see. Jotenkin musta tuntuu, että saatan olla sen porukan huonokuntoisin silti... :D Mutta eipä tuo haittaa. Voi olla, että osan yhteisistä tekemisistä saattaisin päästä neurologiselle puolelle, jossa on sekä enemmän samanikäistä porukkaa nyt mutta myös saman kuntoistakin väkeä eli huonommin liikkuvaa, sillä muuten voi käydä niin, että muiden mun ryhmäläisten lähtiessä vaikkapa ulos kävelemään mä en pääse mukaan, mikä on hölmöä. Mutta katsotaan nyt, mitä tuleman pitää.

En muista, kirjoitinko siitä jo, mutta mulle on tulossa Peurunkaan käyttöön ja taas koeajoon myös se sama sähkömopo, joka mulle tänne kotiinkin sitten tulee. Apuvälineasiantuntija soitti muuhun asiaan liittyen tässä viikolla, niin ehdotin tuota mopon testaamista tuossa kuntoutusympäristössä ja olipa aivan mahtava homma, että se onnistuu ja niinkin lyhyellä varoitusajalla! Pääsen ulkoilemaan siellä sitten myös ja nauttimaan kevätsäästä (sikäli mikäli sää vaan sallii :D) mm. rantareitillä mutta on siitä moposta apua myös Peurungan pitkillä käytävillä. Ei mulla riitä mitenkään nyt tässä tilanteessa jaloissa voimat kävellä siellä päivästä toiseen ja paikasta toiseen + nivelten tilanne on myös nyt niin huono, ettei se onnistu sen vuoksikaan, kun on paljon kipuja ja nivelet niin holtittomat ja pois paikoiltaan. 

Mietin ennen tuota mopoasian selviämistä, että ottaisin mukaan pyörätuolin, mutta en mä nyt varmaankaan sitten ota sitä ollenkaan. Mitäpä mä sillä - ja ongelmana on myös se, etten jaksaisi enkä pystyisi tuollaista mulla yhä olevaa isoa apuvälinelainaamon pyörätuolia siellä omin voimin koko ajan kelatakaan. Joten mennään nyt kepeillä sitten osittain ja mopolla osittain ja katsotaan miten niillä sujuu. Uskoisin, että hyvin!

Fysioterapeutti luki mulle muuten torstaina ääneen fysiatrin keskiviikon vastaanottokäynniltä tekemän epikriisin tai ainakin suurimman osan siitä. (Kannassa epikriisi ei vielä näy enkä saanut tulostettakaan itselleni vielä.) Olipa tosi hyvä ja kattava kuvaus mun koko tilanteesta ja siitä, mitä jatkossa tapahtuu, pitkä teksti! Se vaan ärsyttää, että en välttämättä ehdi saada Peurunkaan saakka epikriisiä, ellei se Kantaan ilmesty. Siitä ois ollut hyötyä tuolla kuntoutuksessa, mutta toisaalta mä tietysti myös omin sanoinkin kerron asiat sitten ja kyllähän siellä myös testataan ja tutkitaan vointia ja toimintakykyä monellakin tavalla taas.

Kuntoutus loppuu mulla muuten jo lauantaina eli on lyhyt 5 päivän "rykäisy" tässä harkinnanvaraisen kuntoutuksen tules- ja reumalinjalla, mihin Kela mut halusi nyt vielä ainakin ensi alkuun sijoittaa (katsotaan mitä tapahtuu, kun saavat mm. fysiatrin tekstit ja lausunnot ja muut jatkossa tulevat tutkimuslausunnot ja paperit itselleen, sillä se vaativa kuntoutus mulle kuuluisi ja siitä on se valituskin vetämässä). Tokihan tämäkin nyt myönnetty kuntoutus on parempi kuin ei mitään, en mä todellakaan sillä, ja oon iloinen että on edes tämä on nyt tiedossa eli en halua miksikään kiittämättömäksi kakkiaiseksi leimautua. Anyway, mä jään kuitenkin Peurunkaan vielä sunnuntaihin saakka :) Oon yhden ylimääräisen yön omaan piikkiin, sillä mun ystävä tulee mulle sinne myös kämppäkaveriksi yhdeksi yöksi ja jäädään vielä katsomaan lauantaina oleva Neljän Ruusun keikka. Jee! Sitäkin odotellessa!



Sunnuntaina mun pitäisi sitten hankkiutua  sieltä pois invataksilla ja tuoda mukanani tänne kotiin säilytykseen myös se sähkömopo. Tää oli ainakin alustava suunnitelma. Se jää ehkä tänne meille jo sitten, vaikka mitään etuoven ramppia meillä ei vielä olekaan... Mutta katsotaan nyt, asiat selkiintyvät vielä ehkäpä tuossa viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.