Kuva

Kuva

maanantai 12. lokakuuta 2015

Neurologin kontrollia ja muuta

Viikonlopun ajan sain olla "tutkimusvapaalla", ja tulikin kyllä hyvään saumaan rento viikonloppu! Olin tavallaan tosi tyytyväinen, että se Tampereen reissu peruuntui. No, miehellä oli töitä ja lapset menivät isovanhempien luokse yökylään, joten lauantai-iltana käväistiin ystäväni kanssa karaokereissulla. Ekaa kertaa tuli käytettyä myös vpl-taksikyytejä tähän virkistäytymiseen, aivan mahtava homma on kyllä tuo kyytiasia! Oli kyllä kivaa taas laulaa ja käydä ihmisten ilmoilla. Ei oltu mitenkään myöhäänkään, molemmat olivat aivan väsyneitä omalla tavallaan... Mutta teki kyllä henkisesti aivan älyttömän hyvää! Katkaisi mullakin tämän mylläkän kivasti. Eilen puolestaan käytiin lasten serkun synttäreillä.

Tänään olin sitten heti aamusta neurologillakin kontrollissa. Hieno aloitus syyslomaviikolle, jep... No mutta, se oli hyvä kuulla, ettei mulla ole MS-tautia eikä mitään hälyyttävää aivoissa, onneksi. Selkeä lihasheikkous on kyllä jaloissa, oikeassa jalassa pahempana, ja monella tavalla testailtiin taas voimia, tasapainoa ja muuta. Neurologi myös kyseli oireista aika kattavasti. Nyt katsotaan vielä lisää tiettyjä labroja (asetyylikoliini ja joku pyr-alkunen sana, myös borreliavasta-aineet otetaan varalta, vaikkei sitä epäilläkään) ja sitten magneettikuvat menevät vielä  radiologimiitingiin, missä viisaat tohtorit yhdessä vielä miettivät, onko siellä jotakin lihaksiin liittyviä muutoksia, rasvottumista tms. Neurologi sanoi jotenkin hauskasti, että "...löytyisikö radiologimiitingistä joku kuningasidea" tai jotenkin vastaavasti :) Koska mulla on erittäin voimakasta ja hankalaa lihasväsymystä erityisesti rasituksen/lihasten pidemmän ajan rasittamisen jälkeen niin jaloissa kuin hartioissa ja olkavarsissakin, etsitään/poissuljetaan vielä myosiitti-/myasteniatyyppisiä lihassairauksia ja ne labrat liittyvät näihin erityisesti.

Sitten odotellaan myös se parin viikon päästä oleva liikuntafysiologin tekemä toiminnallinen EMG-testaus lihasten toimivuudesta ja aktivoitumisesta. Neurologi katsoi myös, että on menossa KYSiin lähete myös perinnöllisyysselvittelyihin liittyen. Fysioterapialähetteen sain lisäksi yksityiseen fysioterapiaan (eli voin mennä jatkossakin omalle tutulle fysioterapeutilleni, jes) ja siihen liittyvät kyydit "taksilappuna." Tosi hyvä homma.

Ortopediinikin törmäsin aamulla sattumalta, hän oli juuri menossa töihin ja jäi vähäksi aikaa juttusille. Kyseli kuulumisia ja että mihin oon nyt menossa, totesin että no neurolle tällä kertaa ja että melkoista pyöritystä on ollut... Ja että voi olla, että jotain perinnöllistä tässä on taustalla. Vähän hämillään hän oli, sillä tiedän, että on kovin pahoillaan koko tilanteesta, mutta parhaansa on ihan varmasti tehnyt eikä tässä siitä ole kyse millään lailla. Naurahti, kun tuumasin, että varmaan jossakin vaiheessa taas nähdään ;)

Mutta positiivinen pohjavire tässä mulla kuitenkin on koko ajan taustalla. Periksi ei anneta, pidetään henkinen jaksaminen hyvällä mallilla, käydään altaalla ja jatketaan päivä kerrallaan eteenpäin! Syyslomaakin ehtii viettää lasten kanssa, isovanhemmatkin tässä alkuviikosta ovat mukana arkitouhuissa.

"Ihmetellä pakkasöiden lujaa kirkkautta Valtamerten raivoa ja albatrossia
Sormenpäitä, suudelmaa ja ihon taivasta
Sateen jälkeen hiekkatiellä pilvilauttoja
Siksi laulan: Eläköön
Päivät, jotka juoksi iltaan
Niiden riemut ja työt
Rohkeus mennä vastavirtaan
Eläköön hellät yöt..."

(Juha Tapio: Eläköön
https://m.youtube.com/watch?v=v2gwspuTrQk#)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.