Kuva

Kuva

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Laivareissu ja muuta sekalaista

Huh, vihdoin hetki, kun ehdin ja jotakuinkin jaksan syventyä välillä taas kirjoitteluunkin. Palataan ensin muutama päivä taaksepäin ja laivareissun tunnelmiin...

Oltiin lähisuvun kera Itämerellä risteilemässä ke-to, eli ihan perinteisellä "Ruotsin risteilyllä" Tallink Siljan Baltic Princess -laivalla. Maissa ei käyty, mutta Tukholman satamassa kuitenkin ;) Tämä oli melko lailla ex tempore -meiningillä varattu reissu, viikon verran ehdittiin tietää, että reissuun lähdetään. Meidän perheellä oli tällä kertaa oikein Executive Suite, jossa on myös ulkoterassi, ja mukana olleilla mummilla ja ukilla myös vähän parempi hytti, premiumluokkaa. Reissu ei ollut edes lopulta kovin pahan hintainen, kun varattiin se niin "myöhään" ja lisäksi Silver-tason Club One -kortilla sai hyvät alennukset.
Oli mukava reissu! Tosi kiva oli kyllä tuo meidän sviitti ja siellä vietettiinkin melko paljon aikaa. Lasten (ja mun) ehdoilla mentiin eikä kukaan meistä käynyt edes missään kuppilassa - paitsi aamupalalla sekä päivällä buffetruokailussa. Muuten nautittiin lähinnä merimaisemista ja toki välillä myös tehtiin ostoksia Tax Freessä.
Illalla toki nautittiin mm. sviittiin kuuluneista juomista (muutama lasi kuoharia, lapsille limsaa - tosin lopulta lapset ottivat vain meidän itse ostamaamme mehua iltapalan kera) ja sitten kun lapset nukahtivat myöhemmin illalla, istuttiin vielä jonkin aikaa omalla terassilla aikuisten kesken.

Tuosta risteilystä en nyt sen kummempia... Hiukan olisi palautetta annettava huonosta liikuntarajoitteisten kohtelusta Turun satamassa, tai lähinnä huomiotta jättämisestä ja eräästä töykeästä virkailijasta, mutta enpä nyt tähän sen enempää asiasta kirjoittele. Mukavaa oli muuten ja muu henkilökunta satamassa ja laivalla otti ihan hyvin mut/meidän koko sakin huomioon. Noin muuten mä pärjäsin risteilyllä ihan kohtalaisesti, kun välillä lepäsin hytissä enkä kävellyt kuin pakolliset kävelyt. 


Onhan tuolla laivalla kyllä sitä liikkumista/seisoskelua väkisinkin sen verran + vielä automatkat istua meiltä Turkuun ja Turusta takaisin, että kyllä mä olin jo matkalla sekä varsinkin eilen kotiin pääsyn jälkeen aivan puhki. Lonkat, alaselkä ja laivalla jo lukkoon/pois paikaltaan mennyt vasen polvi särkivät eniten. 

Lapset nukkuivat jo koko paluumatkan kotiinpäin autossa ja nukahtivat sitten kotiin saapumisen jälkeen lähestulkoon heti. Kun mekin oltiin saatu autosta tavarat purettua (tai mies purki), mä sain hädin tuskin omat vaatteeni ja tavarani otettua laukusta, kun tuntui jo siltä, että lysähdän kivusta ja uupumuksesta siihen paikkaan. Ei muutakuin vielä äkkiä suihkuun, satsi kipulääkkeitä ja nukkumaan. Eipä tarvinnut kauaa unta odotella, vaikka olinkin niin sippi ja kipeä... Aamulla herätessä oli yhä aika "tukkoinen" olo. Vaikea selittää, miltä se tuntuu, on sellainen outo olo. Käy "puoliteholla" ja toimintakyky ja liikkuminen on sellaista pökkelöä. No mutta, siitä se sitten aamu käynnistyi kun oli "pakko", sillä ajeltiin vielä tänään lisää ja nyt ollaankin jo täällä mökkireissulla. Reissataan ja sukuloidaan nyt ja toivutaan sitten kunnolla ensi viikolla... Tällaiset reissut on kuitenkin tosi kivoja, kun sitten taas jossakin vaiheessa saan ihan tarpeeksi kotona viettää aikaa ;)

Oli muuten tullut laivareissun aikana neuron polilta epikriisi. En jaksanut syventyä siihen enää eilen myöhään illalla kotiinpaluun jälkeen, mutta tänään oon sitä lueskellut. Kyllä on todella tarkkaan neurologiaan erikoistuva lääkäri tutkinut, kuvannut asioita ja tehnyt huomioita. Muutenkin kerrottu mun nykytila/status/havainnot juuri niin kuin ne on niin jalkojen kuin käsienkin suhteen. Lopputulemana on seuraavaa:Ja lisäksi nämä diagnoosikoodit:Tuo eka koodi varsinkin on niin hämärä, että eipä se mitään kerro - paitsi
epäselvyydestä... Kuten ei kyllä tuo toinenkaan koodi... Toivotaan todella, että näihin löytyy näillä mitä moninaisemmilla tutkimuksilla tarkennuksia!

Sitä ennen ja sillä välin eletään hetkessä ja otetaan asiat kuten ne tulevat. Hyvillä mielin kuitenkin juuri nyt, kaikesta huolimatta :)

4 kommenttia:

 1. Toivotaan, toivotaan...Mitä sitä potilas järjestelmässä muuta oikeastaan voi, kuin toivoa. HIenoa, että sinulla on ollut vaihtelua tuon laivaristeilyn osalta. Matkat voivat kyllä olla hankalia liikkumisongelmista kärsiville, itsekin sen tiedän ja olen tuntenut nahoissani, viimeksi Helsingin reissulla.
  Hyvää kesänjatkoa sinulle ja pieniä ilonaiheita arjen keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa - ja vaatia myös. Mitään ei kyllä saa tässä yhteiskunnassa jos ei vaadi..

   Kiitoksia, samaa toivon sinullekin!

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta tuo teidän laivareissu. :) Ja tsemppiä tuohon selvittelyyn. Kyllä ne asiat joku päivä selviää. Koodeillahan ei niin väliä, jos vaan saisi hoitoa - oikeanlaista sellaista. :) Sitä päivää odotellessa. :)

  VastaaPoista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.