Kuva

Kuva

lauantai 28. helmikuuta 2015

Hei Miljoonasade!

Työterveyslääkäri soitti sitten torstaina iltapäivällä. Kerroin näistä kaikista blogissakin kirjoittamistani ajatuksistani liittyen koko tähän kuvioon, asioiden selvittelyyn, paperibyrokratiaan ja työkokeiluun. Ylipäänsä siihen, että tässä on ollut tosi paljon nyt kaikkea, mikä on mietityttänyt, ahdistanut ja syönyt energiaa kaikesta muusta elämästä ja arjesta. Eipä työterveydessäkään tähän kaikkeen oikein ole mitään helppoa ratkaisumallia... Totesimme, että työkokeilun aika ei ole vielä, kun vointi on mikä on ja mun hoito/tutkimukset ja kuntoutuskin on vielä kesken. Eli edetään ortopedin ohjeiden mukaan...

Eilen sain postia keskussairaalalta, tilasin mm. varmuuden vuoksi kaikki viime elokuun jälkeen otetut röntgen- ym. kuvat  cd:llä, jos niitä tarvitsee jossakin jatkossa. Lisäksi sitten tuli kattava epikriisi viimekertaiselta polikäynniltä - yksi sivu täynnä tekstiä. Lausuntoa ei vielä tullut, se pitäisi pikimmiten kyllä saada, jotta sen saan toimitettua eteenpäin eläkeyhtiöön sekä myös työterveyteen... Täytyy soitella maanantaina taas kirurgian polille, että kiirehtisivät... huoh. 

Paperibyrokratia jatkuu muutenkin, asia kerrallaan... Täytin jo Kelalle hakemuksen eläkettä saavan hoitotuesta, saapa nähdä, myönnetäänkö se mulle. Perusteet ovat kyllä selkeät ja olemassa, mutta saattaa olla, että vaativat vielä kattavamman lääkärinlausunnon mun tilanteesta, en tiedä? Kattavampi lääkärinlausunto tarvitaan myös, jotta voin hakea vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita ja muita vastaavia etuuksia. Mutta työterveydestä ei sellaista lausuntoa saa, se pitää olla mua hoitavan lääkärin kirjoittama, koska mun hoitovastuu on tällä hetkellä erikoissairaanhoidossa. Toinen vaihtoehto on, että lausunnon kirjoittasi kunnan omalääkäri. En kyllä tuonne meidän terveyskeskukseen ihan heti oo menossa mitään lausuntoa metsästämään, sillä ei siellä kukaan lääkäri tunne mun tilannetta kaikkine ongelmineen enkä jaksa alkaa heille koko tarinaa selostaakaan :) Kun eihän mua siellä ole hoidettu vaan koko ajan erikoissairaanhoidossa ja työterveydessä. Otan yhteyttä ortopediin, jos lisälausuntoja tarvitsen... Ja eiköhän niitä saa myös fysiatrian polilta. Aion myös ottaa yhteyttä täällä kunnassa vammaispalvelujen ohjaajaan, häneltäkin varmaan saa sitten lisävinkkejä kaikkeen byrokratiaan ja mulle/meidän perheelle kuuluviin tukiin ja apuihin liittyen.

Mutta sitten jotain ihan muuta! Eilen saatiin melko extempore lapset yökylään, joten niinpä tarjoutui kuin tilauksesta mahdollisuus lähteä vähän nollaamaan päätä ja kuuntelemaan Miljoonasadetta Himokselle. Aluksi istuttiin tässä meillä vähän iltaa parin ystävän kanssa ja sitten suuntasimme kohti Jämsää. Olipas aivan mahtava keikka! :) Yksi mun kaikkien aikojen suosikkibändejä... Pari karaokebiisiäkin tuli laulettua ennen keikan alkamista taas Himos Areenan viereisessä kuppilassa. Kylläpäs teki todella, todella hyvää tuo reissu henkisesti! Fyysisesti olo on tietysti tuollaisen seisoskelun jälkeen kuin jyrän alle jääneellä ja liikuntakykyä saa taas etsiä pari päivää sohvalla maaten, mutta nämä on niitä tietoisia valintoja, joita on tehtävä, jos ihmisten ilmoille halajaa. Pakkohan sitä on elääkin, muutenkin kuin kotona, ja nauttia niistä jutuista, jotka edes sitä positiivista henkistä virtaa tuovat! :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.