Kuva

Kuva

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pidellään sadetta

Aika on ollut hiukan pysähdyksissä tai lähinnä sujunut omalla painollaan, verkkaisen rauhallisesti tehden ei-juurikaan-mitään-erityistä. Samaan tyyliin nämä kaikki viimeisimmät päivät, kun on ollut aika lailla sateista. Miehen ensimmäinen lomaviikko pidemmästä kesälomapätkästä on nyt menossa ja tässä lähinnä kotona ollaan oltu. Lapsilla on ollut hiukan tylsää, kun ei oikein ole ulos päässyt leikkimään lähes jatkuvista sateista johtuen, mutta oli meillä nyt jopa vieraitakin yökylässä - vähän vaihtelua tavanomaiseen (lue: sateiseen :D) loma-arkeen. 
Mitään etukäteislomasuunnitelmia meillä perheenä ei oo nyt ihmeemmin ollutkaan. Tarkoituksella kerrankin nyt tänä vuonna ollaan koitettu, että ei sovita etukäteen mitään isompia reissuja tai muita yhtään mihinkään, vaan mennään nyt kerrankin vähän enemmän ex tempore -meiningillä ja säiden ehdoilla ja katsotaan ihan fiiliksen mukaan, mitä tehdään ja mihin mahdollisesti mennään. Muutama kyläily on vain sovittu etukäteen ja lisäksi sitten mulla on se ortopedin poliaika ensi viikolla. Itsekin oon ihmetellyt, miten ihmeen hyvin oon saanut pidettyä ajatukset muualla nyt tuosta vastaanotosta mutta kyllähän sen tietää, että hiljalleen kyseisen päivän lähestyessä mua alkaa taas kerran jännittää. 

Lisäksi on joutunut soittelemaan MONTA kertaa polille sihteerille, kun mulle ei tullut aikaa patellaröntgeniin, vaikka se piti tulla. No, tuo oli unohtunut ortopedilta sanella röntgenlähetteeksi. Eipä siinä muuta, mutta kun aikaa ei ties kuinka monennenkaan puhelun jälkeen ollut kotiin postitse tullut, soitin taas erään kerran polille ja sihteeri siellä totesi, että eipä se ortopedi ole lähetettä eteenpäin tehnyt vaikka häntä on muistutettu... Joten voi olla, että tällä menolla menen ensi viikolla polille ilman koko kuvausta :D 

Ihmetyttää, jos sitä kuvaa ei tarvittaisikaan, koska se kuitenkin näyttää polven ja patellan (lumpio) rakenteen aivan eri suunnasta katsottuna mitä magneettikuvat näyttävät ja paljastaisivat taas eri tavalla asioita mitä magneetti. Mutta sitähän en tiedä, jos se magneettikuva onkin jo näyttänyt kaiken oleellisen? Tuntuisi vaan, että ei olisi, jos mun polven rakennepoikkeavuuttakin siinä tarkastellaan lisää. Mutta jos siis röntgeniä ei tarvittaisikaan, niin olisihan potilaalle ihan fiksua ilmoittaa siitä, ettei tarvitse turhaan soitella polille ja kysellä. Vaan ei se tieto kulje tänne asti, ei, kun ei se kulje sihteereiltäkään toisille sihteereille. Kumma homma vaan tuollainen tiedon kulkemattomuus, sillä se aiheuttaa ihan ylimääräistä ja turhaa työtä ja selvittelyä sekä potilaalta että koko polin henkilökunnalta. 

Tänään tuli eläkesäätiöstä ilmoitus kuntoutustuen heinäkuun maksusta. Varsinaista kirjallista päätöstä/papereita osakuntoutustukipäätöksen kumoamisesta ja täyden kuntoutuen maksamisesta seuraavan vuoden ajalle en kuitenkaan ole vielä saanut, joten laitoin yhteyshenkilölle viestiä asiasta. Paperit ovat kyllä tulossa, ja lisäksi sain myös tietää, että heinäkuussa maksetaan myös kesäkuun osalta puolet siitä summasta lisäksi takautuvasti. Näin siis siksi, että kesäkuussa mulle maksettiin vain osakuntoutustuen suuruinen summa eli puolet vielä puuttuu. Mutta byrokratiakuvioiden osalta siis hiukan helpottaa nyt - kuntoutus- ja hoitotukiasiat sitten hoituvat omalla painollaan Kelan kanssa ja en edes niistä nyt niin hötkyile, polven kuvio on nyt tällä hetkellä oleellisin ja elo-syyskuussa sitten tiedossa kuntoutusosasto ja myös Peurungan kuntoutuspätkä.

Muuten elämä tuntuu kyllä juuri nyt ihan hyvältä, fiilis on kohdillaan sateestakin ja fyysisistä kuvioista huolimatta. Sehän se on tärkeintä, se fiilis ja asenne kuitenkin koko ajan :)
5 kommenttia:

 1. Siellä samantyylistä probleemaa kuin itselläkin. Ortopedin katselmus tulevalla viikolla. Toinenkn lonkka mennyt huonompaan suuntaan. Varpaissa on turruus ja siis = selässä jotain. Polvet kierot varsinkin leikatun jalan polvi. Ja lääkitys epäselvä :D Että oleppas siin sitten. Eikä tosiaan läheskään aina tieto kulje...

  Kesää on kuiten vielä jäljellä. Aurinkoista heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä... Tsemppiä sullekin noihin "jatkoihmettelyihin!" Ei ole hääviä...

   Poista
  2. Juu ei ole. Elämä on. Eikä niin reiluakaan. Paitsi missään ole luvattukaan :D

   Poista
 2. Kattelin sun instasta tota polven videoo.Eikö se satu,kun klonksauttelet sitä noin vapaaehtoisesti.
  Mulla oli kans liki tollanen polvi sillä erotuksella että tommonen sattu ihan kauheesti.
  Laittovat sitte proteesin siihen ja klonksuttelu loppu.
  Sain monia työvuosia proteesini kanssa kunnes vanhuuseläke oli ajankohtainen.
  Suosittelivat jäykistämistä,mut sitte olisi ollu työt tehty.Sitä en halunnut.
  Eli proteesi ihan varteenotettava pohdittava...
  Aurinkoista loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuuhan se tietysti! Olen ottanut videoita, niin voi näyttää lääkäreille ym. tarvittaessa, mitä se on. Mutta noissa videoissa ei edes ole paino jalan päällä, kun se sattuu niin paljon eikä kävely onnistu, kun polvi on pois paikoiltaan, mutta tuolla tavalla sen saattaa saada asettumaan paremmin myös kohdilleen...

   Poista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.