Kuva

Kuva

torstai 7. huhtikuuta 2016

Kyseenalainen laihdutuskeino

En muista milloin olisin ollut näin kipeänä mitä nyt muutamana viime päivänä. Mulla on ollut kuumettakin viimeksi yli pari vuotta sitten, harvoin muhun tulee mitään pahempia "kulkutauteja" flunssien lisäksi. (Joku bonus ja plussapiste mullekin sentään, jos tähän muuhun vammailuun vertaa :D) No nyt tiistaiaamuna iski kuitenkin joku tauti - alkoi kovilla vilunväristyksillä sekä nivelkivuilla ja myöhemmin meni myös maha sekaisin ja kuume nousi vähässä ajassa kovaksi.

Hiukan lisäjännitystä asiaan toi se, että mies oli juuri samana aamuna lähdössä työreissulle ja mä jo mietin, miten mä selviän lasten kanssa illat ja yön. Oltiin kuitenkin jo sovittu isovanhempien kanssa, että poika menee heille joka tapauksessa hoitoon pariksi päiväksi eikä päiväkotiin, vaihtelua kun se on hänellekin ja muutenkin kun poikakin oli vielä oman sairastelunsa jäljiltä vähän puolikuntoinen. Nyt sovittiin sitten vielä niin, että molemmat lapset olisivat myös yötä isovanhemmilla ja he veisivät myös tytön kouluun keskiviikkona ja hakisivat vielä illaksi heille.

Tuo olikin kyllä täysin oikea ratkaisu tähän tilanteeseen, ei musta olisi ollut yhtään mihinkään. Kuume huiteli välillä lähempänä 39 astetta ja mä menin niin veteläksi siitä, että hyvä että pystyin edes muutamia askeleita seiniä pitkin ottamaan, että pääsin välillä vessaan ja hakemaan keittiöstä juomista. Myös erityisesti niskassa, selässä ja vasemmassa (ei leikatussa) lonkassa oli tosi kovat nivelkivut. Järkyttävä olotila tähän muun voinnin päälle vielä... Kyllä mä nyt täällä silti pärjäsin kun en juuri muuta pystynyt tekemään kuin nukkumaan ja juomaan, tosin äiti sanoi pitävänsä puhelimessa äänet päällä, jos olisi tullut joku hätä.

Onneksi ei tullut mitään. Hiukan sekoilin kyllä ajantajun kanssa... Säpsähdin jossakin vaiheessa hereille ja sain päähäni, että nyt on pakko kyllä laittaa heti viesti siivousfirmaan, että seuraavan kerran kun tulevat ensi viikolla siivoamaan, täytyy täällä pestä tosi huolellisesti kaikki kosketuspinnat ja lattiat. Olin jo lähettämässä viestiä kun huomasin että jahas, se kello onkin näköjään vasta 3 yöllä :D Joten lähetinpä viestin sitten vasta uudemman kerran aamun puolella herättyäni...

Nyt mulla ei oo enää kuumetta - tai tänään en oo mitannut, mutta ei oo enää samanlainen olo. Voimat on kyllä täysin pois yhä, mahakin on outo vielä ja niveliä särkee vieläkin eri tavalla kuin "normaalisti." Oon nyt kuitenkin saanut jo vähän paremmin syödyksi, puuroa ja teetä sekä mehua tuossa äsken. Mieskin tuli eilen illalla työreissusta ja lapset isovanhemmilta - muissa ei ole mitään tällaista tautia tai oireita, luulisi, että heissäkin jo olisi jos olisi tullakseen. Uskon, että säästyvät tällä erää tältä ja hyvä niin!

Mulla ois ollut huomiselle yksi aika taas keskussairaalalle, mutta siirsin sitä, en jaksa lähteä puolikuntoisena raahautumaan sinne käytäville enkä kyllä halua myöskään turhaan muita tartuttaa, joten uusi aika on 1,5 viikon päästä. Eiköhän sitten jo onnistu hiukan paremmin, kun on vähän enemmän energiaa ja voimia :) Tässä muuten kun kävin puntarilla aamulla, on kyllä todettava, että tällaiset ärhäkät taudit laihduttavat aika reippaasti muutamassa päivässä... Nestettähän se suurimmaksi osaksi on, mutta kuitenkin. Monta kiloa muutamassa päivässä. Jos lasketaan pudotetut kilot viime lokakuusta tähän hetkeen - ja otetaan mukaan myös tää viime päivien tilanne - on kaiken kaikkiaan pudonnut nyt about 16-17 kg... Katsotaan nyt, mihin lukemiin tuo paino nyt sitten asettuu taas, kun juominen ja syöminen normalisoituu. Toisaalta tästähän on taas sitten hyvä jatkaa terveellisiä ruokailutottumuksia.


2 kommenttia:

  1. Tutuksi tullut meilläkin tuo viimeisen 6,5 vuoden aikana, lapset ristivät sen Anterovirukseksi, kun tajusin kyseessä olevan enteroviruksen. Eka tapaus oli vanhemman tytön virusaivokalvontulehdus, ja sittemmin influenssan kaltaisia kolmen vuorokauden kuumeen nostavia (jopa mulla 36C-peruslämpöisellä) vatsaoireisia tautirupeamia. Jotka mukavasti laukaisee vanhemmalla seepralla puolen vuoden tulehduskierteen, nuoremmista seeproista toinen yskii 3 viikkoa ja toisella alkaa vatsakierre, yhtä juhlaa siis.
    Ja diagnoosirumba vasta aluillaan nyt kun on osattu yhdistää (yli)liikkuvat osat, en prkl enää edes ryhtyisi jollei olisi lapsille periytynyt, omalla kohdalla kun voisi vaan tuumata valkotakkisille että jees jees, masennuksestahan kaikki johtuu, ja maksaa fyssarin itse niinkuin tähänkin asti.

    Kiitos tästä blogista ja Voima olkoon kanssasi =) t. Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Anterovirus :D

      Joo, kyllähän tässä on aina melko finito, jos joku muukin infektio iskee... Mulla tällä hetkellä joku köhä lisänä päällä ja toista viikkoa aivan död. Mutta kai se tästä hiljalleen.

      Kiitos kommentista ja voimia sinnekin!

      Poista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.