Kuva

Kuva

lauantai 31. joulukuuta 2016

Mennyt vaihtuu tulevaan

Palataanpa vielä hetkiseksi kuluneeseen vuoteen, ennen kuin käännetään katse tulevaan.

Näkymä edessäni on tällä hetkellä samankaltainen kuin hyvin usein tämän vuoden aikana on ollut: tarkkailen ympäristöä ja sen tapahtumia sohvalta käsin. Täältä "äitin paikasta", kuten lapset tätä kutsuvat.


Ei näkymässä ole mitään valittamista - meillä on meidän perheen näköinen ja oloinen koti ja itse sisustan täällä paljon, vaihtelen pikkutavaroiden ja pienempien esineiden paikkaa fiiliksen mukaan. Nautin kauniista, tyylikkäistä esineistä ja tavaroista, estetiikasta. Kynttilät palavat olohuoneen pöydällä, pesukone hurisee kotoisasti kylpyhuoneessa, tyttären ääni kuuluu hänen huoneestaan, kun hän leikkii. Perheen miesväki on omilla menoillaan. Tämä ympäristö ja nämä tärkeimmät ja rakkaimmat ihmiset ovat mun tärkeimmät tukipilarit - muiden läheisten ja ystävien ohella.

Totean jälleen kerran, että olen näistä kaikista ihmisistä todella kiitollinen, vaikka en sitä aina tajua tai muista sanoa. ❤ Ja että koti on kaikkein tärkein paikka, ja niin sen kuuluu ollakin.

Kulunut vuosi on ollut mulle henkilökohtaisesti monella tapaa rankka... Monta kertaa on oltu äärirajoilla, mutta niin vaan on pinnalla pysytty, jaksettu ja jatkettu eteenpäin päivä ja hetki kerrallaan. On ollut hetkiä, että kivunsietokyky on todella tullut täyteen ja kaikki liikkuminen ja tekeminen on ollut niin vaikeaa, ettei tiedä, miten jaksaa, mutta onneksi myös niitä ilon ja onnenkin hetkiä, juhlia, laulua, musiikkia, ihania tapahtumia ja reissuja on kaiken ohella ollut.

Joskus hyvään olotilaan on tarvittu pelkästään jokin aivan pieneltäkin tuntuva asia, vaikkapa jokin tietty biisi. Tietyt ihmisetkin ovat ilmestyneet mun elämään tai heidän merkityksensä on korostunut juuri tänä vuonna, ja heistä on ollut suurta apua. Niin minustakin heille. Mä uskon siihen, että ihmiset elämänpolut kohtaavat toisensa juuri oikeilla hetkillä, jotta heistä olisi toisilleen apua ja he saisivat toisistaan voimaa.

Ensi vuodesta toivon tulevan tätä vuotta valoisampi. Terveyden kannalta stabiilimpi, kunhan toivottavasti oikeat toimenpiteet saadaan tehtyä oikeaan aikaan ja niistä pääsee kuntoutumaan. Toivon, että pääsen nauttimaan tätä vuotta enemmän aivan tavallisista mutta sitäkin arvokkaammista asioista kodinkin ulkopuolella ja että läheisillä ja ystävillä olisi kaikki mahdollisimman hyvin.


Sohvatyynyjä juuri äsken itselleni parempaan asentoon korjatessani yhden tyynyn alta löytyi pieni valkoinen höyhen. Jotkut sanovat, että enkelit jättävät itsestään merkiksi valkoisia höyheniä. Oli asiasta mitä tahansa mieltä, uskon positiivisuuden, huumorin ja hyvyyden voimaan kuitenkin aina. Myös ensi vuonna :)


"Kun huoneessamme kokoontuivat
vuoteellemme laskeutuivat
planeetat ja enkelit ja kuu

Ne ihmetellen katsoi meitä
toisillemme löytyneitä
ja kuiski täs on onni eikö juu

Ja nyt mä parhaani teen täällä
hoidan toimet hoidan työt
siedän kaiken, kun mä tiedän et on toisenlainen totuus, kun mä tiedän on ne yöt..."

https://youtu.be/FsBsGUtIayw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.