Kuva

Kuva

torstai 23. kesäkuuta 2016

Vähän kaikkee

Pikaiset kuulumiset täytyy naputella vielä tänne bloginkin puolelle ennen juhannusta. Nyt ei synny mitään syvällisempää pohdiskelua mutta kuulumiset ainakin kirjoitan :) Sohvalla oleilen ja lapset katsovat keskittyneesti Disneyn dalmatialaisleffaa.


Tänään olin nyt sitten heti aamusta vasemman polven ja lonkan magneettikuvauksissa Cityterveydessä. Aiemmin en oo tuolla kuvattavana ollutkaan, ja olikin mielenkiintoista nähdä, miten homma ja palvelu toimii, kun tekevät kuvauksia niin paljon edullisemmin kuin monessa muussa paikassa. Mutta ei ollut moitittavaa - tilat olivat fiksut, odotusaula jopa ihan viihtyisäkin (kiinnitin keltamustavalkoisiin sisustuksellisiin elementteihin heti huomiota, hyvin on brändäykseen ja imagonrakennukseen kiinnitetty huomiota, tuli ihan laadukas ensivaikutelma!) ja itse magneettikuvauslaitekin uuden oloinen GE:n laite. Putkikin oli itsessään niin tilava, että tällainen isompi ihminenkin mahtui sinne oikein hyvin eikä tarvinnut ahdistua "sumpusta."

Ensin kuvattiin polvi, se aseteltiin telineen sisälle ja sitten seuraavaksi vasen lonkka (tai oliko se sitten koko lantion alue mutta kuitenkin). Näissä molemmissa meni ehkä n. puoli tuntia per kuvaus, välillä tulin pois siitä alustalta, kun lantiokuviin tarvittiin vähän erilaiset systeemit. Luurit sain korville ja kuuntelin kuvausten ajan radiota. Minkäänlaista paniikkia ei tullut, polven kuvauksen ajan olinkin putkessa vain puoliksi ja lonkan kuvauksenkin aikana niin, että pää jäi siihen putken suulle. Avasin silmätkin välillä ja katselin ylöspäin eikä ollut minkäänlaista paniikkia, ihme juttu, vaikka yleensä inhoan ahtaita paikkoja ja varsinkin sitä magneettiputkessa olemista. Enemmänkin mua alkoi naurattaa nyt, kun radiossa soitettiin "Girls just wanna have fun" ja mietin, että tiedän kyllä sata muuta hauskanpitotapaa kyllä kuin sen, että makaan magneetissa kuvattavana :D

Kysyin kuvausten jälkeen, että saanko kuvat tai lausuntoa itselleni mukaan mutta en saanut, sillä oli sovittu, että kuvat lähetetään suoraan ortopedille. En tiedä miten näissä yleensä Cityterveyden ja keskussairaalan välillä toimitaan mutta mulle tuli tunne, ettei mun haluta tutkivan kuvia etukäteen, koska mä oon juuri sellainen, että varmasti katselisin kuvat jo heti kotona - varsinkin tässä tilanteessa -  ja kyllä mun ortopedi sen tietää :) Ehkä on parempi, että saavat tohtorit nyt sitten rauhassa katsoa ja tutkia kuvat ja saan kuulla lopputulemat sitten heinäkuun vastaanotolla. Voi luoja, että siitä tuleekin ihan mielettömän hurja vastaanottotilanne, taas menen "Suurelle Tuomiolle." Toivottavasti sieltä kuitenkin selviää nyt joku järkevä kirurginen hoitovaihtoehto tuolle polvelle. Vasemman lonkan tilanne tietysti myös kiinnostaa mutta se ei ole todellakaan yhtä hankala kuin mitä polvi on nyt.

Eilen tuli myös postia. Toisessa kuoressa oli allasterapiaan maksusitoumus, joka on vuoden voimassa (ja mikä onkin hyvä, koska juuri nyt en altaalle näillä jaloilla pääsekään) ja toisessa oli kutsu kuntoutusosastolle vuodeosastojaksolle elokuun puolivälissä. Tuo "selvitysjakson" nimellä kulkeva pätkä kestää 1-2 viikkoa ja siellä ollaan sitten osastolla yötä päivää. Kattava kyselylomake oli mukana, kysyttiin kaikki terveys- ja sairausasioista kuntoutusosastopätkän tavoitteisiin, perhesuhteisiin ja siihen, mitä avuntarvetta on ja mitä etuuksia tai muita on haettu, myönnetty tai hylätty. Tuon kyselyn ja sitten mulle tehtävien yksilöllisten tutkimusten ym. perusteella laaditaan mulle hoitosuunnitelma, ja se onkin tosi hyvä juttu, nyt vihdoin saa tarpeeksi laajan ja kattavan paperin mun koko tilanteesta! Sitä toivonkin nyt eniten: että saadaan selkeästi ja tarkasti ylös, mikä mun tilanne ja vointi on, miten, kuka, missä ja milloin mua hoitaa tai seuraa, millaista kuntoutusta tarvitsen, missä ja kuinka usein. Mielenkiinnolla odotan tuota jaksoa kyllä.

Loppuun vielä pari sisustuskuvaa, eilen laittelin hiukan huushollia pikkujutuilla eri näköiseksi. Makkariin pitäisi vielä verho vaihtaa mutta sen saa tehdä joku muu kuin minä :)

Hyvää juhannusta!
6 kommenttia:

 1. Hauska seeprakuvioinen matto.
  Kyllä sinulla on oikeus saada niistä kuvista kopiot itsellesikin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä asia se vaan on,että kuvat kattoo joku asiantuntija ensin.Meillä maallikoilla ei sitä taitoa,vaaikka oireittemme asiantuntijoita olemmekin.
  Kuvista saa kopion kyllä,mutta vasta sit ku asiantuntijat ne kattonu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on vaihteluakin kyllä, esim. Terveystalolla joskus sain CD:llä kuvat mukaani vaikkei lausuntoa niistä siihen mukaan tullutkaan vaan se toimitettiin sitten myöhemmin. Kiinnostuneena kuvia katselin :) Ja niistä kyllä maallikkokin näki silloin, että lonkka oli sökö. Ei mua haittaisi, vaikka saisinkin kuvat itselleni etukäteenkin, mutta nyt mennään näin :)

   Poista
  2. Omien vaivojensa röntgenkuvia kyllä oppii ajan mittaan myös katsomaankin, ei tietysti niin tarkkaan kuin röntgenlääkärit tai ortopedit mutta tietyt asiat kuvista kyllä huomaa itsekin.

   Poista
 3. Minä kyllä olen asiasta erimieltä.Me maallikot emme osaa röntgenkuvia tulkita.Emme ainakaan oikein.
  Luulo siitä juontaa varmaankin tästä tietokoneajasta,jolloin helposti menemme lääkäriinkin valmiin diaknoosin kanssa.
  Antakaamme kuitenkin lääkärien tehdä diaknoosit.

  VastaaPoista

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.