Kuva

Kuva

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lauantaikävelyllä

Heh, halusin kirjoittaa otsikon noin, vaikka ei mun kävelymatkat todellakaan mitään kävelyretkeä pidä sisällään :) Lauantaikävelystä tulee mieleen joku vanhempi henkilö, joka nautiskelee kaikessa rauhassa ulkoilmasta ja köpöttelystä. Saatan olla lievästi nuorempi henkilö, mutta nautin silti pienestä kävelystä ja tänään uskaltauduin jopa etupihalle saakka. Hurjaa, kävelin ehkä 25 m ;) Ihan tuntui siltä, että olis vappu! Ilma on niin kovin "vappumainen". Eipä kyllä vappuun kovin pitkä aika olekaan enää, kuten ei pääsiäiseenkään.

Aamulla tunnustelin vointia aika pitkään sängyssä ennen kuin uskaltauduin nousemaan ylös. 


Melkein ottaisin mieluusti ihan ensiksi aamulääkkeet ja antaisin niiden vaikuttaa ennen kuin könyän yhtään mihinkään, mutta onneksi sitä päivä päivältä huomaa, että on ainakin pikkusen vähemmän jäykkä ja kömpelö olo mitä aiemmin. 

Mä huomaan olevani aika malttamaton toipumisen suhteen! Jotenkin sitä ennen leikkausta kuvitteli olevansa tässä vaiheessa, 10 päivää leikkauksesta, paremmassa kunnossa mitä nyt oon. Tai siis henkisesti tuntuu siltä että oon jo hyvinkin toipumisessa kiinni, mutta fyysisen toipumisen hitaus tuntuu jotenkin ärsyttävältä. Tää on kuulemma hyvin tyypillistä nuorempien lonkkaproteesileikattujen kohdalla, sanoivat sairaalassa ja niin myös tutut hoitajat ovat sanoneet. Sit kun helposti yliarvioi omat voimat ja jumppaa, tekee jotain pieniä arkiaskareita tai kävelee liikaa, alkaa väsyttää hillittömästi tai jalkaan sattua enemmän ja on vaan taas oltava tekemättä mitään, mikä on älyttömän vaikea yhtälö muntyyppiselle tekevälle ihmiselle... Kantapään kautta opettelua!!

Eilisiltana ja tänään on haavaa kiristänyt tosi paljon. Istuminen on hankalaa kun takareidestä puristaa ja sivusta nipistää. Haava varmaan alkaa parantua päällisin puolin sen verran, että tikit alkavat kiristää, ja osittain varmaan jalan turvotus lisää kiristyksen tunnetta.

Tässä muuten pyynnöstä kuva haavasta & 20 tikistä sekä haavasidoksesta. Haava itsessään on aika pitkä, 30 cm. Usein nämä haavat ovat 10 cm lyhempiä, mutta mulle jouduttiin tekemään pidempi haava.


Toivottavasti ei inhota teitä lukijoita liikaa ;) Tää on kuitenkin hyvä näyttää, kun lukijoissa on tekonivelleikkaukseen menijöitä. Haava on kuulemma tosi siisti kuitenkin... Mulla on siis nikkeliallergiasta johtuen tikit, tavallisesti haava suljetaan päältä niiteillä. Mun pitää noita tikkejä ja niiden kiristelyä vielä kestää 4 päivää, sitten ne ovat olleet vaaditut 2 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti blogilla oli hyvä kiinteyttävä vaikutus tai se säväytti muuten jollakin tavalla! ;) Jokainen kommentti ja mielipide on arvokas, mutta en kuitenkaan julkaise asiattomia ja provosoivia kommentteja, joilla ei selkeästi ole muuta tarkoitusta kuin yrittää aiheuttaa mielipahaa joko minulle tai muille blogin lukijoille. Mietithän ensin, mitä kirjoitat. Arvostan eniten kommentteja, jotka annetaan reilusti ja avoimesti omalla nimellä ja tällaiset kommentit tulevat varmemmin julkaistuiksi.